”Παλεύει” να πάρει το επίδομα

”Παλεύει” να πάρει το επίδομα

Αναγνώστρια του enikos.gr με την παρακάτω επιστολή περιγράφει τον αγώνα που έχει δώσει για να πάρει από τον ΟΓΑ το εφάπαξ και επίδομα για το τρίτο παιδί που έφερε στον κόσμο και όπως λέει δικαιούται.

 

 

«Έφερα στον κόσμο τον τρίτο γιο μου στις 11/12/2011. Κατέθεσα τα χαρτιά για χορήγηση του επιδόματος τριτεκνίας στις 10.01.2012.

Έκτοτε δεν μου έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ. Το τηλέφωνο του ΟΓΑ Θεσσαλονίκης δεν απαντά ποτέ. Και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΟΓΑ Αθηνών με έβρισαν γιατί τους ενόχλησα για υπόθεση Θεσσαλονίκης. Στη μοναδική μου επικοινωνία με τον τοπικό εκπρόσωπο έλαβα ως απάντηση ότι δεν γνωρίζουν πότε θα μου κατατεθούν χρήματα γιατί ασχολούνται με συνταγές του ΕΟΠΥΥ.

Μετά από συμβουλή δικηγόρου, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η μη καταβολή έστω του εφάπαξ ποσού των 2000 ευρώ είναι παράνομη, υπέβαλα ηλεκτρονική καταγγελία στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διερωτώμενη «γιατί όταν καθυστερώ να πληρώσω μια δόση στον δημόσιο φορέα υφίσταμαι πρακτικό και ψυχολογικό εκβιασμό (διακοπή ρεύματος, κατάσχεση κλπ), ενώ όταν είναι να πάρω χρήματα από το δημόσιο υπάρχει τέτοιου είδους κωλυσιεργία».

Η κυρία (…) – ευγενέστατη και της αξίζουν συγχαρητήρια-,γιατί αν υπήρχαν τέτοιοι υπάλληλοι στο δημόσιο η Ελλάδα θα πήγαινε μπροστά, με παρέπεμψε σε κάποιον ονόματι (…), επιθεωρητή (το κύριος δεν του αξίζει), ο οποίος πριν με ακούσει μου έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα. Μίλησα με τον ίδιο τον κύριο Ρακιτζή, που μου είπε να καταφύγω στα δικαστήρια και με το γάντι με απέφυγε.

Αναρωτιέμαι ποιος ο ρόλος της συγκεκριμένης υπηρεσίας αφού ευθύνεται για την ομαλή λειτουργία του δημόσιου και δεν μπήκε καν στη διαδικασία να με ακούσει.

Θλίβομαι οικτρά και είμαι αποφασισμένη να καταγγείλω ονομαστικά ακόμη και στα ραδιοτηλεοπτικά το περιστατικό γιατί είναι άνανδρη η συμπεριφορά των κυρίων που υποτίθεται ότι διασφαλίζουν τα δικαιώματα του πολίτη και  ιδίως των μητέρων. Και μετά αναρωτιόμαστε  γιατί ο κόσμος καταφεύγει στη Χρυσή Αυγή.

Με εκτίμηση

Μητέρα – σύζυγος – εργαζόμενη – νοικοκυρά»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ