Ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας για SIEMENS

   Ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας για SIEMENS

Ως αντίθετη σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, αλλά και ως αντίθετη στο Δημόσιο και εθνικό συμφέρον να ακυρωθεί με διαδικασίες «εξπρές» (Ν. 3900/2010) η συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», μια Ανώνυμη Εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και πέντε Έλληνες φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα κατατεθούν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και άλλες παρόμοιες προσφυγές καθώς συλλογικοί φορείς έχουν δώσει τις σχετικές εντολές σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών.

Κατ΄ αρχάς, στην προσφυγή αναφέρεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής από την 20χρονη παράνομη δραστηριότητα της Siemens στην Ελλάδα (μίζες, κ.λπ.) προκλήθηκε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο ύψους άνω των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αντίθετα, επισημαίνεται στην αίτηση ακύρωσης, η επίμαχη συμφωνία απάλλαξε παντελώς την γερμανικών συμφερόντων εταιρεία από την υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού, ενώ το Δημόσιο παραιτήθηκε των αξιώσεων του και συμβιβάστηκε με την καταβολή μόνο του ποσού των 90 εκατομμυρίων ευρώ από τη πλευρά της Siemens και αυτό σε βάθος χρόνου μιας πενταετίας, καθώς και τον συμψηφισμό οφειλής του Δημοσίου προς αυτήν ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ (προβλέπονται και άλλοι δευτερευούσης σημασίας όροι, όπως είναι επιτροπή εποπτείας).

Το Σωματείο υπογραμμίζει ότι ειδικά μετά την επιβολή των δύο Μνημονίων, τις οικονομικές θυσίες που υποβάλλεται ο ελληνικός λαός με σκοπό την αποτροπή της κρατικής χρεοκοπίας, δεν είναι ανεκτή, νομικά, ηθικά αλλά και δημοσιονομικά, η παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου από τις νόμιμες αξιώσεις του και την απαλλαγή της Siemens από την καταβολή του ποσού των δύο δις.

 

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ