Οι γιατροί στον Στουρνάρα

Οι γιατροί στον Στουρνάρα

Εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή με τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Ζητούμενο της συνάντησης είναι να εξασφαλιστεί για όλους τους γιατρούς τα χρωστούμενα 3 χρόνων από τα διάφορα ασφαλιστικά Ταμεία, «ως οφείλει το κράτος από τις συμβατικές του υποχρεώσεις», όπως αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά ο Σύλλογος διεκδικεί:

1) Τον Ε.Τ.Α.Α. και όχι την ένωση του με τον ΕΟΠΥΥ δεδομένου ότι είναι αυτοδιαχειριζόμενο ταμείο που δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Άρα η ένωση του με ΕΟΠΥΥ έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα επιβίωσης του ΕΟΠΥΥ.

 2) Τη μη φορολόγηση των ιατρών με συντελεστή 35% από το πρώτο ευρώ. Είναι άδικο ιδίως για τους νέους ιατρούς αλλά και για όλους τους συνεργαζόμενους με ασφαλιστικά ταμεία που έχουν χαμηλό εισόδημα και αδυναμία φοροδιαφυγής ακόμα και να θέλουν. 

3) Τον συμψηφισμό των οφειλομένων από ασφαλιστικά ταμεία με τις οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ.

4) Την έκδοση σχετικής εγκυκλίου ώστε να αποφευχθούν οι διώξεις των γιατρών λόγω χρεών σε εφορίες – ΙΚΑ, και η είσοδός τους στον Τειρεσία, ώστε να μην υπάρχουν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης από Δημόσιο Τομέα ή Τράπεζες, αν υπάρχουν οφειλές του Δημοσίου και ασφαλιστικών ταμείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ