Reuters:Επιστρέφει η ελονοσία στην Ελλάδα

Reuters:Επιστρέφει η ελονοσία στην Ελλάδα

Με τα …κουνούπια στην Ελλάδα και τις ξεχασμένες ασθένειες που επαναφέρουν, ασχολείται, σε εκτετές ρεπορτάζ, το πρακτορείο Reuters.

«Εκεί που φαίνεται ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για την Ελλάδα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια», γράφει το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «ένα τσίμπημα κουνουπιού μπορεί να μεταδώσει στον άνθρωπο εξωτικές/τροπικές λοιμώξεις, όπως είναι η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο ιός chikungunya και ο δάγκειος πυρετός, σε περιοχές της Νότιας Ευρώπης που έχει αλλάξει το κλίμα και η ζέστη διαρκεί περισσότερο».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι «ήδη η ελονοσία, μια ασθένεια που εξαλείφθηκε από την Ελλάδα το 1974, δεν επέστρεψε απλώς μέσα από τους τουρίστες και τους μετανάστες – όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη – αλλά μεταδίδεται από άτομο σε άτομο εντός των ελληνικών συνόρων».

Ο ρεπόρτερ του πρακτορείου δε, περιγράφει την εικόνα έξω από ένα εκ των πλέον παλαιών νοσοκομείων της Αθήνας «και από τα πιο αξιοσέβαστα».

“Άστεγοι κοιμούνται σε παγκάκια και δρόμους ενώ ένα πανό κρέμεται στην κεντρική είσοδο του Ευαγγελισμού: «Το σύστημα Υγείας αιμορραγεί», με τους γιατρούς να εργάζονται ακόμα και σε βάρδιες 36 ωρών απλήρωτοι για μήνες”, γράφει χαρακτηριστικά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ