“Γιατί απείλησα τους μαθητές με τη Χρυσή Αυγή”

“Γιατί απείλησα τους μαθητές με τη Χρυσή Αυγή”

Οι μαθητές ήταν ατίθασοι και ο καθηγητής κουρασμένος, πολύ κουρασμένος. Η τάξη του, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Το σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και μεγάλο ποσοστό των μαθητών είναι παιδιά αλλοδαπών που ήρθαν στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Είχε και ζέστη, λιακάδα, το μυαλό τους ήταν στο μπάσκετ και στο βόλεϊ που έπαιζαν στο προηγούμενο διάλειμμα στο προαύλιο.

 Έπρεπε να συγκεντρωθούν, αλλά δεν άκουγαν τον καθηγητή. Έτσι κι εκείνος αποφάσισε να «πει μια βλακεία». Και την είπε: «Θα σας φέρω τη Χρυσή Αυγή να σας σπάσει στο ξύλο»! Η απειλή διέρρευσε εκτός τάξης κι έφτασε μέχρι το διαδίκτυο. Το σχολείο άλλωστε βρίσκεται στα Εξάρχεια και στην περιοχή τέτοια ατοπήματα δεν συγχωρούνται. Όλοι, καθηγητής, συνδικαλιστές, κι η διευθύντρια του σχολείου λένε το ίδιο πράγμα:

 «Είπε μια βλακεία πάνω στα νεύρα του».

 

 Ο καθηγητής μίλησε στο STORIE UMANE: «Δεν θυμάμαι καλά καλά τι είπα. Θυμάμαι πως είπα κάτι σχετικό, αλλά το είπα πάνω στα νεύρα μου. Εγώ δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο, πολιτικά δεν ανήκω σε κανέναν ακραίο χώρο, είμαι κεντρώος. Δεν περίμενα ότι θα ξεσηκωθούν τέτοιες αντιδράσεις. Ήταν μια φράση σαν αυτή που λέμε καμιά φορά “που είσαι Ηρώδη” και κανένας δεν δίνει σημασία».

Ο καθηγητής είναι ηλικιωμένος, λίγο πριν την σύνταξη. Διδάσκει φιλολογικά και το περιστατικό έγινε στο μάθημα της Α΄Γυμνασίου, με παιδιά που δεν έχουν ακόμη εξοικειωθεί με το εθιμικό του γυμνασίου-ένας καθηγητής για κάθε μάθημα. Έχουν συνηθίσει τον δάσκαλο, με τον οποίο ζουν επτά ολόκληρες ώρες από τη γεμάτη μέρα τους, έχουν μαζί του οικειότητα, τους μιλάει με τα μικρά τους ονόματα και δεν χρειάζεται να ανοίξει το διάγραμμα της τάξης για να δει ποιος είναι ποιος. Όμως κι ο ίδιος ο καθηγητής βρίσκεται σε νέο περιβάλλον: «Στο σχολείο αυτό πήγα φέτος, μέχρι την προηγούμενη χρονιά δίδασκα σε νυχτερινά γυμνάσια, μεγάλους ανθρώπους που ήταν και κηδεμόνες του εαυτού τους. Δεν ήμουν αναγκασμένος να επιβάλλω την τάξη. Σίγουρα είπα κάτι που δεν έπρεπε, ζήτησα και συγνώμη αμέσως, αλλά δεν το εννοούσα, σας λέω, το είπα πάνω στα νεύρα μου»!

Πηγή: www.storieumane.gr

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ