Ποιοι απεργούν σήμερα

Ποιοι απεργούν σήμερα 

 

Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τα συνδικάτα στέλνουν το δικό τους μήνυμα κατά των περικοπών ύψους 13,9 δισ. ευρώ, των επαπειλούμενων ανατροπών στα εργασιακά και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σήμερα Πέμπτη και καλούν σε συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Αρεως. Συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ, ενώ την ίδια ώρα γίνεται συγκέντρωση α’ βάθμιων σωματείων στο Μουσείο.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, τραπεζών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν προαναγγείλει στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στα λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Κλειστά θα είναι επίσης, με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, τα εμπορικά καταστήματα. Επίσης, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους. 

Κλειστά θα είναι σήμερα και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση των περιπτερούχων θα γίνει στις 12:00 στην πλατεία Κοραή.

Mετ’ εμποδίων θα πραγματοποιηθούν οι μετακινήσεις των πολιτών σήμερα, Πέμπτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά στην Αττική:

* Τα τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

* Οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου.

* Το Μετρό, ο ΗΣΑΠ και το Τραμ θα λειτουργούν κανονικά από τις 9 το πρωί. Οι συρμοί του Μετρό θα κινούνται μέχρι το σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Κλειστοί θα είναι οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο».

* Τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

* Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ