Γιατροί αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ

Γιατροί αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ

 

Την «βίαιη απώθηση» των παρευρισκομένων που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών για να διαμαρτυρηθούν καθώς και την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να συναντήσει τους Προέδρους του Πανεπιστημονικού Μετώπου, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

«Καταγγέλλουμε την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντήσει τους Προέδρους του Πανεπιστημονικού Μετώπου καθώς και τη βίαιη απώθηση των παρευρισκομένων που ειρηνικά κατέφυγαν έξω από το Υπουργείο για να καταθέσουν, μέσα από τον αγώνα τους, την αγωνία τους για τα καίρια ζητήματα της υγείας», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι σύσσωμο το Κοινό Πανεπιστημονικό Μέτωπο συγκεντρώθηκε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών για να εκφράσει, όπως αναφέρει ο ΙΣΑ, «την αδιάλλακτη στάση των επιστημονικών συλλόγων απέναντι στην ένταξη του ΕΤΑΑ στον καταρρέοντα ΕΟΠΥΥ καθώς και τη βαθειά του ανησυχία στον αποκλεισμό τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τη συνταξιοδότηση που μπορεί να επιφέρει».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, μετά από προσπάθεια των Προέδρων των Επιστημονικών Συλλόγων να συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα, η εναλλακτική απάντηση του Υπουργείου να διαπραγματευθούν τα καίρια ζητήματα της Υγείας, ο Γεν. Γραμματέας και ο Διευθυντής του Υπουργού, δεν έγινε αποδεκτή από τους επιστημονικούς φορείς.

Για αυτό το λόγο, έχει οριστεί ραντεβού των Προέδρων των Επιστημονικών Φορέων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα την Τετάρτη στις 24 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 13:00.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους γιατρούς μέλη του σε αποχή και απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, ενώ τους καλεί και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ