• Το νικητήριο γράμμα στον Federer

  10:36 πμ, Δευτέρα 15 Οκτ 2012 10:36 πμ, Δευτέρα 15 Οκτ 2012
  Με ένα γράμμα από τον αγαπημένο του αθλητή Roger Federer και το πρώτο βραβείο του 41ου διαγωνισμού επιστολικών εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, στις βαλίτσες του, επέστρεψε από το Κατάρ ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά Μάριος Χατζηδήμος, ο οποίος ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στην αραβική αυτή χώρα προκειμένου να βραβευτεί.

  Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου κατάφερε, με μία έκθεση -γράμμα προς τον Ελβετό τενίστα, να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περίπου ένα εκατομμύριο νέους από 55 χώρες, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, το θέμα του οποίου ήταν εμπνευσμένο από τη φετινή ολυμπιακή χρονιά: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

  «Αγαπητέ Roger Federer, είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ' έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ' ευχαριστήσω... να σ' ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις! … Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσθαι', φιλία, ειρήνη» έγραψε- μεταξύ άλλων- ο Μάριος στην έκθεσή του και φαίνεται πως συγκίνησε όχι μόνο τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και τον ίδιο τον Roger Federer.

  «Μου γράφει στο γράμμα του, που ήταν και η έκπληξη της βραδιάς, ότι είναι ενήμερος για την έκθεσή μου για εκείνον και πως τον 'άγγιξαν' όσα έγραψα» λέει στο ΑΜΠΕ ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος μπορεί να παίζει τένις και να το αγαπά, αλλά η ιστορία είναι αυτή που φαίνεται να τον έχει κερδίσει αφού αυτό είναι το αντικείμενο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει.

  Η εμπειρία της βράβευσης στο Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ήταν μοναδική. «Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μία τεράστια με πάρα πολλούς ανθρώπους. Αρχικά αγχώθηκα, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα, διάβασα την έκθεσή μου στα ελληνικά και μετά απάντησα στις ερωτήσεις που μου ετέθησαν στα αγγλικά» εξηγεί ο Μάριος.

  Στο Κατάρ έμεινε τρεις μέρες κι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο, όπως λέει, ήταν «τα τεράστια κι εντυπωσιακά κτίρια και το πόσο πρόθυμοι ήταν όλοι να μας εξυπηρετήσουν, να μας βοηθήσουν».

  Με λόγο σεμνό και απαράμιλλη ευγένεια, ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά θεωρεί στήριγμα και οδηγό σε κάθε του προσπάθεια στη ζωή την οικογένειά του και τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της υπομονής και της αγάπης, όπως χαρακτηριστικά λέει.

  Από το πλευρό του στην ξεχωριστή αυτή εμπειρία που βίωσε στο Κατάρ δεν θα μπορούσε να λείπει η μητέρα του Χρυσάνθη, η οποία δεν κρύβει τη χαρά της όχι μόνο για τη διάκριση του γιου της, αλλά, όπως λέει στο ΑΜΠΕ, «και για το γεγονός ότι ακούστηκε το όνομα της πατρίδας μας, με τρόπο χαρμόσυνο και θετικό, παγκοσμίως».

  Γιατρός στο επάγγελμα και μητέρα άλλων τεσσάρων παιδιών, η Χρυσάνθη Χατζηδήμου τονίζει ακόμη την πίστη της στη νέα γενιά που μπορεί, όπως λέει, να διεκδικήσει τα πολλά χρυσά «μετάλλια» που δικαιούται η Ελλάδα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα