Πύρινη κόλαση και στη Μεσσηνία – Δύσκολη νύχτα στους Χράνους Μεγαλόπολης

Πύρινος εφιάλτης και στη Μεσσηνία. Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Άνθεια, όπου η φωτιά έχει φτάσει στα πρώτα σπίτια. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει θέσει σε επιφυλακή τρία λεωφορεία για την εκκένωση των γύρω οικισμών, ενώ η Ανθεια έχει εκκενωθεί. Στην περιοχή βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Θουρίας και η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

«Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση με τις φωτιές στη Μεσσηνία», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, αφού, όπως είπε, «αργά το απόγευμα εκδηλώθηκαν δύο νέες φωτιές, στις περιοχές Μουζάκι και Άνθεια».

Σχετικά με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Μέλπεια, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τις μεσημβρινές ώρες το πύρινο μέτωπο κινήθηκε ανατολικά και έφθασε στην κοινότητα Καρνάσι». Όπως προσέθεσε, «η φωτιά πέρασε μέσα από την κοινότητα, προκαλώντας ζημιές, αλλά ήταν καταλυτική η επέμβαση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις, αφού εφοδιαζόταν πολύ γρήγορα με νερό».

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ οι άνεμοι όπως αναμενόταν από το μετεωρολογικό δελτίο έχουν ενταθεί και καθιστούν πολύ δύσκολο το πυροσβεστικό έργο.

Στα άλλα μέτωπα της Μεσσηνίας, υπήρξε νέα αναζωπύρωση στο Βλαχόπουλο, όπου η φωτιά αυτή ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη.

Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα στο Διαβολίτσι, όπου η φωτιά έχει πάρει κατεύθυνση στα όρια των νομών Μεσσηνίας και Αρκαδίας. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται από πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.

Δύσκολη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά στην περιοχή Χράνοι Μεγαλόπολης. Η φωτιά που ήρθε από τη γειτονική Μεσσηνία καίει δασική έκταση και είναι σχετικά κοντά στον οικισμό που ήδη έχει εκκενωθεί, όπως το Βάστα και το Ίσαρι.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, arcadiaportal.gr, messinialive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ