Δύσκολη νύχτα στην Κρήτη: Καίγεται το δάσος της Πρίνας – Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο δάσος της Πρίνας, στον Άγιο Νικόλαο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κοντά στις φλόγες βρίσκονται διάσπαρτες κάποιες αγροικίες, ωστόσο, δεν απειλείται άμεσα κάποιος οικισμός. Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στο να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το πύρινο μέτωπο, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν και αναμένεται να δυναμώσουν κι άλλο οι ήδη ισχυροί άνεμοι.

Αυτή τη στιγμή, στο σημείο βρίσκονται επιχειρούν 51 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Τοπικά ΜΜΕ, ανέφεραν νωρίτερα ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι “σπρώχνουν” το μέτωπο της φωτιάς προς τις τοπικές κοινότητες Μεσελέρων, Μακρυλιάς και Καλαμαύκας.

Νωρίτερα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και ένα ελικόπτερο, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, κατάφερε και πραγματοποίησε οκτώ ρίψεις νερού στο σημείο της φωτιάς βοηθώντας το έργο των επίγειων δυνάμεων της πυροσβεστικής.

Πηγή: cretalive.gr, cretapost.gr, neakriti.gr/ ΦΩΤΟ: cna.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ