• Ο Σουλεϊμάν και ο Μιχαλολιάκος

  11:13 πμ, Παρασκευή 14 Σεπ 2012 11:13 πμ, Παρασκευή 14 Σεπ 2012

  «Οι Έλληνες μαθαίνουν τουρκικά, παρακολουθώντας τουρκικές τηλεοπτικές σειρές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας Hurrijet, που αναφέρεται στα τουρκικά σήριαλ, που προβάλλονται στη χώρα μας.

  Συγκεκριμένα «οι τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που μεταδίδονται στο εξωτερικό, ενώ πολλές φορές δέχονται άσχημες κριτικές ή ακόμα και επικρίσεις, αυξάνουν και το ενδιαφέρον των λαών για την τουρκική γλώσσα και τον τουρκικό πολιτισμό.

  Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το ελληνικό κοινό, όσοι παρακολουθούν τις σειρές μας, έχουν μάθει μια σειρά από τουρκικές λέξεις, μέσα από τις σειρές "Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής", "Μοιραίος έρωτας", "Sila", "Asi", όπως το "γεια σας", "τι κάνετε;", "εντάξει" και άλλα.

  Οι Έλληνες αγαπούν ιδιαίτερα τον "Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή", όπως και τους ηθοποιούς της σειράς. Υποστηρίζουν δε, ότι δεν παρατηρούν και μεγάλες διαφορές σε σχέση με τις συνήθειες του τουρκικού λαού, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τους θυμίζει στιγμές οικογενειακής ζωής, της δικής τους κοινωνίας.

  Συγκεκριμένα η Κωνσταντίνα, ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου το Σύνταγμα, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anatolia:

  "Πιστεύω ότι όλοι οι Τούρκοι ηθοποιοί είναι πολύ ταλαντούχοι. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να επισκεφθώ ποτέ την Τουρκία, αλλά θα το ήθελα πολύ. Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έχει αντίθετη άποψη φυσικά, αλλά δεν συμφωνούν όλοι οι Έλληνες με τις θέσεις του".

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα