• Μπάχαλο τα Ταμεία: Ασφαλισμένοι "χάνονται" ανάμεσα σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

  1:46 μμ, Πέμπτη 13 Σεπ 2012 1:46 μμ, Πέμπτη 13 Σεπ 2012

  Πολυάριθμες είναι οι καταγγελίες που δέχεται το enikos.gr και αφορούν σε συνταξιούχους του ΙΚΑ.

  Συγκεκριμένα, όπως είναι γνωστό, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) που βγήκαν στη σύνταξη μέχρι τις 31/12/2011, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, ελάμβαναν παροχές Υγείας από τον Κλάδο Ασθένειας του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη οικογενείας τους.

  Για τον λόγο αυτό, ο ΟΑΕΕ παρακρατούσε από τις καταβαλλόμενες συντάξεις την προβλεπόμενη εισφορά σε ποσοστό 10% και την απέδιδε στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, για την κάλυψη των δαπανών κλάδου Ασθένειας.

  Από 1/1/2012 ωστόσο, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, ο Κλάδος Παροχών Ασθένειας σε είδος του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, εντάσσεται στο νέο φορέα και το σύνολο της εισφοράς επί των καταβαλλόμενων συντάξεων αποδίδεται πλέον από τον ΟΑΕΕ στον ΕΟΠΥΥ.

  Δηλαδή, ο ασφαλιστικός φορέας των συνταξιούχων του ΙΚΑ, είναι πλέον ο ΟΑΕΕ.

  Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κανείς από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ δεν είναι ενήμερος για την ανωτέρω διαδικασία, αντίθετα, ενημερώθηκαν για αυτήν όταν πήγαν να εισπράξουν από το ΙΚΑ το αντίτιμο που είχαν καταβάλει για τα φάρμακα ή άλλες παροχές Υγείας. Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, αφού ακύρωσαν τα βιβλιάριά τους και διέγραψαν τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που αναγράφεται στο βιβλιάριο, τους παρέπεμψαν στον ΟΑΕΕ.

  Όσοι εν συνεχεία πήγαν στον ΟΑΕΕ, που –θεωρητικά- είναι ο νέος ασφαλιστικός τους φορέας, δεν κατάφεραν να βγάλουν κάποια άκρη, αφού οι υπάλληλοι του ΟΑΕΕ τους είπαν ότι… δεν γνωρίζουν τίποτα.

  Δηλαδή, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα.

  Εν τω μεταξύ, ως καταληκτική ημερομηνία «εξυπηρέτησης» των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ από τις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ορίζεται η 31η Οκτωβρίου 2012.

  Επιπλέον, όσοι έχουν λάβει από τους εν λόγω συνταξιούχους, που προς το παρόν είναι επί της ουσίας ανασφάλιστοι, είναι επίσης στον αέρα (π.χ. οπτικοί) αφού δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματα από τις συνταγές που έχουν εκτελεστεί.

  Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τον τηλεφωνικό αριθμό του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. τηλ. 6944 05 05 05.

  'Αλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr

  e-mail:[email protected]

  τηλ: 210 87 88 006-007-008

  fax: 210 87 88 200

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα