• "Είμαι σε οικονομικό αδιέξοδο"

  8:25 μμ, Σαββατο 08 Σεπ 2012 8:25 μμ, Σαββατο 08 Σεπ 2012

  Συγκλονίζει το μήνυμα αναγνώστριας του enikos.gr, η οποία καταγγέλλει ότι βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο γιατί έχουν κόψει το επίδομα της μητέρας της. Όπως τονίζει, παρότι πέρασε από τον προέλεγχο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δεν την έχουν ειδοποιήσει εδώ και μήνες προκειμένου να περάσει από την αρμόδια επιτροπή.

  Διαβάστε την καταγγελία της αναγνώστριας του enikos.gr

  "Η μητέρα μου 79 ετών, συνταξιούχος χηρείας Ταμείο Σύνταξης και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Γεωργικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ), λάμβανε μέχρι πριν 1 μήνα το επίδομα συμπαράστασης έτερου προσώπου, καθώς είναι υδροκέφαλη με παροχέτευση, λευκοεγκεφαλοπάθεια (ισχυαιμικό εγκεφαλικό λόγω κολπικής μαρμαριγής),μηνυγγίωμα αριστερού μετοπιαίου λοβού,πλήρη αδυναμία ορθόστασης (τους τελευταίους 2 μήνες δεν βλέπει μάλλον λόγω του μηνυγγιώματος, δεν έχουμε ακόμη γνωμάτευση για την απώλεια όρασης).

  Πέρασε από τον προέλεγχο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) Έδεσσας στις 22 Φεβρουαρίου 2012. Eπτά μήνες μετά δεν μας έχουν ειδοποιήσει,προκειμένου να περάσει επιτροπή, με αποτέλεσμα να κοπεί από το ΤΣΕΑΠΓΣΟ το επίδομα.

  Αδυνατούμε να αγοράσουμε πάνες ακράτειας, υποσέντονα, λοιπά αναλώσιμα, φάρμακα. Μένουμε στο Νομό Πέλλας με χειμώνα 7 μήνες, το δε κόστος για αγορά πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι ανήλθε στα 3.700 ευρώ. Αδυνατώ να κάνω μετατροπή σε άλλη μορφή θέρμανσης,θεωρώ απαγορευτικό το να αγοράσω πετρέλαιο φέτος. Δεν βρίσκω λύση!

  Εργαζόμουν μακριά ως αναπληρώτρια θεολόγος, αλλά δεν μπορώ να ξαναφύγω γιατί η μητέρα μου είναι πλέον τελείως κατάκοιτη.Συνοικούμε με τον άνεργο αδερφό μου και την φροντίζουμε μερόνυχτα. Σε ερώτησή μου στο ΚΕΠΑ Έδεσσας μου είπαν ότι δεν υπάρχουν νευρολόγοι. Δηλαδή θεσμοθέτησαν τα ΚΕΠΑ χωρίς να τα στελεχώσουν με νευρολόγους,τη στιγμή που τα εγκεφαλικά είναι η πλέον συχνή πάθηση; Φταίει η κατάκοιτη μητέρα μου που δεν πέρασε επιτροπή; πώς της έκοψαν από το ΤΣΕΑΠΓΣΟ το επίδομα χωρίς απόφαση;

  Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τον τηλεφωνικό αριθμό του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. τηλ. 6944 05 05 05- 6944 06 06 06

  'Αλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr

  e-mail:[email protected]

  τηλ: 210 87 88 006-007-008

  fax: 210 87 88 200

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα