Πόσα παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος

Πρώτη καταχώρηση: 06/09/2012 - 16:43

Τελευταία δημοσίευση: 06/09/2012 16:43Κοινωνία

Πόσα παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Παιδείας τα στοιχεία της μισθοδοσίας των κληρικών, των Μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου.
Το υπουργείο ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, πίνακες με τις αποδοχές των κληρικών ανάλογα με την εκπαίδευσή τους (απόφοιτοι δημοτικού, λυκείου, ανώτερων σχολών) και με τα χρόνια προϋπηρεσίας τους.
Την ίδια στιγμή, δίνεται στη δημοσιότητα η μισθοδοσία του Αρχιεπισκόπου, που ανέρχεται στα 2.213 ευρώ (καθαρές αποδοχές) τον μήνα και ενός Μητροπολίτη με 30 χρόνια προϋπηρεσίας με 1.750 ευρώ μηνιαίως.
«Ο ιερός κλήρος υπάγεται στο ενιαίο μισθολόγιο χωρίς καμία θετική ή αρνητική διάκριση» αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας και σημειώνεται: «Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, οι σεβασμιότατοι Μητροπολίτες και ο ιερός κλήρος δεν έχουν εξαιρεθεί από καμία γενικότερη μισθολογική μείωση, ούτε ζήτησαν να εξαιρεθούν».

 

 

Δείτε τον πίνακα αναλυτικά

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τους τηλεφωνικούς αριθμούς του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

Tηλ. 6944 05 05 05 και 6944 06 06 06

Άλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr:

 

e-mail: info@enikos.gr

Tηλ: 210 87 88 006-007-008

Fax: 210 87 88 200

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο:

όνομα
e-mail
σχόλιο
 
 
*

To όνομα είναι υποχρεωτικό πεδίο. Το e-mail δεν θα εμφανίζεται.
To σχόλιο σας θα εμφανιστεί στο site με μια μικρή καθυστέρηση.
Η δημοσίευση του σχολίου σας θα ολοκληρωθεί μόλις επιβεβαιώσετε ότι εσείς είστε ο σχολιαστής, μέσα από το email σας.

Σχόλια (9)
 • simon1roiΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 20:51
  Ο Χριστός πόσα έπαιρνε άραγε; Αυτό το "Μη μεριμνάτε δια την αύριον..." είναι μάλλον για τους ηλίθιους, έτσι παπα-γέροντα;
 • sokΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 19:55
  Aυτα ειναι τα φανερα τα κρυφα τα γνωριζετε;
 • ΚΩΣΤΑΣΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 19:43
  Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ Κ.Κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΙΕΡΑΡΧΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ ΑΠΑΡΕΓΓΛΙΤΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΦΤΩΧΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕΤΡΙΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΧΕΡΙΟΥ.
 • anastasios delmadorosΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 19:19
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ?
 • ajathn2002Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 18:51
  Ο Σεβασμιώτατος Μεσογέας και Λαυρεωτικής κ.Νικόλαος έκανε πράξη την υπόσχεση ακτημοσύνης, παραιτούμενος της αμοιβής του, έτσι τουλάχιστον δημοσιεύθηκε και πρέπει να είναι αλήθεια.
  Για τους υπόλοιπους μητροπολίτες δεν ακούσθηκε κάτι παρόμοιο. Μάλιστα ένας πρώην, είχε λέει περίπου ένα δις δραχμές καβάντζα για τα γεράματά του (όπως δημοσιεύθηκε).
  Άτιμα ανήψια ... εσείς φταίτε για όλα...
  Για τον εφημεριακό κλήρο δεν τίθεται θέμα, οικογένειες έχουν οι περισσότεροι και παλεύουν όπως όλοι μας να τα βγάλουν πέρα.
 • ΘωμάςΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 18:33
  Τα μαύρα χρήματα χρήματα από τα τρισάγια, μνημόσυνα, ευχέλαια , δωρεές πού είναι ?????
  Το ράσο έχει μακριές τσέπες....
 • ΚΩΣΤΑΣΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 17:31
  Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Η ΑΔΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ (ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ - ΙΕΡΕΩΝ ΔΙΑΚΟΝΩΝ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ:
  (Α). ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ (ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΝΔΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟΙ. ΟΤΑΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΑΧΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ. ΥΠΑΚΟΗ - ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ.
  (Β). ΩΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗΣ, ΦΑΓΗΤΟΥ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΑΧΕΣ.
  (Γ). ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
  (Δ). ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ 500 ΕΥΡΩ.
  (Ε). ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΣ ΚΛΗΡΟΣ (ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ - ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΙ) ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΩΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
  (ΣΤ). ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟΣ ΚΛΗΡΟΣ (ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΙΕΡΕΙΣ) ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.
  (Ζ). ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΟ ΚΛΗΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.
  (Η). ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΑΝΔΡΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΑΧΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΩΒΙΟΥΝ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ.
 • νικΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 17:02
  τα τυχερα τα εβαλε το υπουργειο
  δεησεις, προσφορες, εσοδα γαμων και μνημοσυνων
  να δουμε τα ποθεν εσχες
 • xxxΠέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012, 16:51
  Αυτα ειναι τα καθαρα και επισημα ποσα!
  Τα αλλα; απο τις αλλες τους εκδηλώσεις;