Μπλακ-άουτ στο αεροδρόμιο

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, εξαιτίας ενός μπλακ-άουτ που δεν επιτρέπει την ομαλή διαχείρηση των πτήσεων, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να κατευθύνονται προς τα Χανιά και άλλα αεροδρόμια, ενώ στον αερολιμένα επικρατούν σκηνές χάους, καθώς η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερα φορτωμένη ημέρα λόγω των δεκάδων πτήσεων τσάρτερ.

Το πρόβλημα σύμφωνα με πληροφορίες αφορά στο σύστημα τηλεπικοινωνιών του πύργου ελέγχου του αερολιμένα με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία επαφή με τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Ηράκλειο.

Οι ελεγκτές δεν έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα αεροσκάφη, με συνέπεια να μην μπορούν να τα κατευθύνουν για την προσγείωσή τους στο Νίκος Καζαντζάκης.

Οι ελεκτές, σε συνεργασία με τους τεχνικούς του αεροδρομίου δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, ενώ χιλιάδες τουρίστες στο έδαφος και στον αέρα ταλαιπωρούνται! Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται και το αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τα αεροσκάφη που κατευθύνονται εκεί για προσγείωση.

 

Πηγή: prismanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ