Σούζαν Ίτον: Τετ-α-τετ με τον δολοφόνο θα έρθουν οι συγγενείς της

Οι σκληρές εικόνες από την αποτρόπαιη δολοφονία της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον θα αναβιώσουν στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου όπου αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του 28χρονου κατηγορούμενου από τα Χανιά.

Σε αντίθεση με τους συγγενείς της αδικοχαμένης μοριακής βιολόγου οι οποίοι θα δώσουν το παρών στο δικαστήριο για να υπερασπιστούν τη μνήμη της αγαπημένης τους, από την οικογένεια του 28χρονου θα παραστεί μόνο η μητέρα του. Ο ιερέας πατέρας του φέρεται ότι δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο και γι’ αυτό και δεν θα κληθεί ως μάρτυρας.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από προτροπή ανθρώπων της εκκλησίας που θεωρούν πως η εικόνα ενός ιερέα στη δικαστική αίθουσα, και μάλιστα σε μια από τις πιο στυγερές δολοφονίες για την οποία κατηγορείται ο γιος του, δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Η παπαδιά μαζί με τον μικρό της γιο, μετά την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο έφυγαν από το Μάλεμε Χανίων και πήγαν να ζήσουν στην Αθήνα. Επέστρεψε στο νησί μόνο για να βρίσκεται στο πλευρό του άλλου της γιου που θα καθίσει στο εδώλιο με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού.

O 28χρονος μεταφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις φυλακές της Τρίπολης όπου κρατείται στο μεταγωγών στην Αθήνα και από εκεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο, προκειμένου να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου για την άγρια δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου.

Μυστήριο παραμένει ποια στάση θα κρατήσει ο ίδιος και τι θα ισχυριστεί για τον βιασμό, μετά και τη δημοσίευση των εργαστηριακών εξετάσεων του dna της 60χρονης που έδειχναν ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Πληροφορίες θέλουν τον 28χρονο κατά τη διάρκεια της ψυχιατρικής γνωμάτευσης να έχει αλλάξει τον αρχικό ισχυρισμό του, υποστηρίζοντας πως δεν βίασε τη Susan Eaton. Μένει τώρα να φανεί αν θα συνεχίσει να το υποστηρίζει αυτό, καθώς στην περίπτωση του ούτε ο δικηγόρος του, λένε οι καλά γνωρίζοντες, είναι σίγουρος ότι θα μπορέσει να χαράξει μια υπερασπιστική γραμμή, χωρίς ο κατηγορούμενος να αλλάξει γνώμη και να “τινάξει” τα πάντα στον αέρα.

Με δυο απεσταλμένους η Bild στην Κρήτη για τη δίκη

Το σίγουρο είναι πως η δίκη, στην οποία θα παραστεί η αδελφή της Susan Eaton, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ξένων μέσων ενημέρωσης. Ήδη βρίσκεται στα Χανιά η ανταποκρίτρια της Bild στην Ελλάδα Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία τόνισε πως η Γερμανική εφημερίδα θα καλύψει τη δίκη με δύο απεσταλμένους και έναν οπερατέρ, την ίδια και Γερμανό συνάδελφο της από τη Δρέσδη.

ΠΗΓΗ: zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ