• ΟΑΕΕ το μεγαλείο σου!

  2:20 μμ, Τρίτη 28 Αυγ 2012 2:20 μμ, Τρίτη 28 Αυγ 2012

  Ρεπορτάζ: Μαρία Παππά

  Ο Βασίλης Τσούγκας, κάτοικος Θεσσαλονίκης, καρδιοπαθής, καταγγέλλει στο enikos.gr ότι, ενώ μετά τις δύο επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε για την καρδιά του, η αρμόδια επιτροπή είχε εγκρίνει ποσοστό αναπηρίας 67%, την τελευταία φορά που πέρασε από την επιτροπή, του μείωσαν το ποσοστό αναπηρίας από 67% σε 50%, με αποτέλεσμα να χάσει και την αναπηρική σύνταξη.

  Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι, στο πόρισμα της γνωμάτευσης από την εν λόγω επιτροπή, αναφέρεται ότι πάσχει από ήπια δυσλειτουργία αριστερής κοιλίας. Ο κ. Τσούγκας, ψάχνοντας τον σχετικό νόμο, διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη πάθηση, συνιστά αναπηρία 67%.

  Μετά από ένσταση που υπέβαλε στον ΟΑΕΕ -όπου ήταν και ασφαλισμένος- του είπαν οτι ναι μεν έχει δίκιο, αλλά η απόφαση είναι τελεσίδικη οπότε ο μόνος τρόπος για να την αναιρέσει, είναι να προσφύγει στη δικαιοσύνη -πράγμα που θα του κοστίσει τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα.

  Να σημειωθεί οτι ο κ. Τσούγκας ήταν επιχειρηματίας και αναγκάστηκε να κλείσει τις επιχειρήσεις του, για λόγους υγείας, ενώ η αναπηρική σύνταξη αποτελούσε το μόνο του εισόδημα.

  Ακούστε τι είπε στο enikos.gr ο κ. Τσούγκας:

  Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε τον τηλεφωνικό αριθμό του enikos.gr και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις. τηλ. 6944 05 05 05.

  'Αλλοι τρόποι επικοινωνίας με το enikos.gr

  e-mail:[email protected]

  τηλ: 210 87 88 006-007-008

  fax: 210 87 88 200

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα