Με το πλοίο της γραμμής έφυγε ο δολοφόνος της Πάρου

 Κλειστό κρατάει το στόμα του ο 29χρονος που συνελήφθη το Σάββατο στο Μοναστηράκι της Αθήνας και αρνείται να δώσει αποτυπώματα και DNA. Είναι η δεύτερη φορά που ο 29χρονος βρίσκεται στα χέρια της αντιτρομοκρατικής και σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή τη φορά, τα στοιχεία είναι επαρκή και τον “δένουν” τόσο με τη δολοφονία του 53χρονου Δημήτρη Μίχα κατά τη ληστεία στην Πάρο, όσο και με την υπόθεση της μεταφοράς δεμάτων-βόμβες το 2010.

 

“Δεν κλέβουμε πολίτες,μόνο τις τράπεζες”

 Αυτή ήταν η φράση των ληστών, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας στην Πάρο, που κίνησε την περιέργεια των αστυνομικών και άρχισαν να ψάχνουν στα “ορφανά” ευρήματα DNA από προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα. Το DNA που βρέθηκε στο καπέλο του εκτελεστή του Δημήτρη Μίχα, γρήγορα ταυτοποιήθηκε με προηγούμενα και έτσι η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψή του.

 Από το κινητό που οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν βρει στην Πάρο, κατάφεραν να φτάσουν στον αριθμό του δράστη. Ο 30χρονος, από την ώρα που επέστρεψε στην Αθήνα, πραγματοποίησε κλήσεις σε αριθμούς που «απασχολούν» εδώ και καιρό την Αντιτρομοκρατική αλλά και την ΕΥΠ, οπότε το τηλέφωνό του τέθηκε υπό στενή παρακολούθηση.

Οι έρευνες

 

 o 29χρονος που συνδέεται από την Αστυνομία με την οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη. Οι έρευνες, αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, τον συνδέουν με την γιάφκα της οργάνωσης στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο, η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010.

Στο παρελθόν φέρεται να έχει καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των «Πυρήνων της Φωτιάς» και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα.

Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Το βίντεο της ληστρικής επίθεσης είχε δοθεί και στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικές Υπηρεσίας που «πρόσεξαν» την ομοιότητα του δράστη με τα δεδομένα της υπόθεσης του Αγρινίου πριν από 2,5 χρόνια.

Το Δεκέμβριο του 2010, οι αρχές ερευνούσαν και συνέλαβαν, τον επιχειρησιακό και εκτελεστικό πυρήνα, εξαρθρώνοντας ένα μεγάλο μέρος  της οργάνωσης- “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”.
Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν στοιχεία τα οποία συνέδεαν και άλλα άτομα, στα οποία είχε αποδοθεί ο ρόλος των περιφερειακών στελεχών που δρούσαν στην οργάνωση. Έρευνες στην Αττική, αλλα και στην επαρχία (Κόρινθο, Βόλο και Αργινιο) “έδειξαν” τα άτομα, τα οποία είχαν σχέση με τη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Στα στοιχεία του άνεργου ,απο την Θεσσαλονίκη, υπήρχαν ενδείξεις για συμμετοχη του ως “δορυφόρου” στην οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς”. Ευρήματα – γεννετικό του υλικο, στα όπλα που είχαν εντοπιστεί στο διαμέρισμα της οδού Δασκαλοπούλου στο Αγρινιο, τον “τοποθετούσαν” στο χώρο, χωρίς όμως οι Αρχες, να μπορούν να στοιχειοθετησουν κατηγορίες. Ο 29χρ. είχε τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, μέχρι τη στιγμή που χάνονται τα ίχνη του απο την Αθήνα.

 

Με το πλοίο της γραμμής

 Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες οτι οι δράστες της ληστείας και αμέσως μετά της δολοφονίας στην Πάρο κατάφεραν να διαφύγουν από το νησί με το πλοίο της γραμμής παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος που είχαν ριχτεί στη μάχη του εντοπισμού τους. Δείτε το προφίλ του 29χρονου στο FacebookΔιαβάστε κείμενο από το blog του 29χρονου

 

 

 

 

 

      

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ