Κορονοϊός: Με στολή “αστροναύτη” η γέννα στο Αττικόν – Τι δήλωσε ο μαιευτήρας – ΒΙΝΤΕΟ

Η πρώτη γέννα στην Ελλάδα από γυναίκα που έχει βρεθεί θετική στον κορονοϊό, έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αττικόν, από τον μαιευτήρα Γιώργο Χρέλια και τη διευθύντρια της Γ’ μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Σοφία Καλανταρίδου.

«Είναι μία χαρά και οι δύο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Χρέλιας ενώ η κ. Καλανταρίδου τόνισε ότι« έχουμε φτιάξει έναν ειδικό χώρο όπου μπορούμε να δεχόμαστε τις γυναίκες με ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Είχαμε διαχειριστεί και μερικά ύποπτα περιστατικά που στη συνέχεια αποδείχθηκαν ότι ήταν αρνητικά. Ενημερωθήκαμε από τον ΕΟΔΥ ότι θα έρθει η επίτοκος αυτή».

«Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία γιατί η στολή ήταν λίγο περίεργη», είπε ο Γιώργος Χρέλιας περιγράφοντας πως φορούσε μια ολόσωμη στολή «σαν αστροναύτης», τρία γάντια, γυαλιά. «Ιδρώνεις, θολώνουν όλα μέσα αλλά τελικά πήγαν όλα καλά, η καισαρική δεν είχε καμία επιπλοκή και το μωρό βγήκε αρνητικό στον ιό, πήγαν όλα καλά. Στην αρχή ήταν πολύ αγχωμένη όπως μας είδε έτσι με τις στολές αλλά μετά την καθυσηχάσαμε και ηρέμησε. Το πιο αγχώδες ήταν πως θα βγάλουμε τη στολή μετά», πρόσθεσε ο κ. Χρέλιας.

Η κυρία Καλαντερίδου τόνισε ότι στο ΑΤΤΙΚΟΝ έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος για τοκετούς που θα λειτουργεί για όσο διάστημα χρειαστεί. Ευχαρίστησε όλο το προσωπικό που συνέβαλε για να γίνουν όλα σωστά και με ασφάλεια. «Είχε γίνει εκπαίδευση πριν από λίγες ημέρες, είχαμε φτιάξει ένα πρωτόκολλο διαχείρισης, υπήρχε μια συντονισμένη προσπάθεια» τόνισε η κ. Καλαντερίδου εξηγώντας πως η ομάδα της επιτροπής Λοιμώξεων έκανε επίδειξη της στολής που φόρεσαν.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ