Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Στα ίχνη κυκλώματος μεταφοράς λαθρομεταναστών στην Κρήτη, φαίνεται πως βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές, μετά την σύλληψη ενός Ηρακλειώτη και 8 λαθρομεταναστών στο Αρκαλοχώρι, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη Έλληνες.

Συγκεκριμένα, στην διάρκεια αστυνομικού μπλόκου των ΤΑΕ Ηρακλείου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε ένα αυτοκίνητο να σταματήσει.

Όμως ο οδηγός επιτάχυνε προσπαθώντας να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το όχημα, από το οποίο κατάφεραν να διαφύγουν δύο άτομα που ήταν μαζί με τον οδηγό που συνελήφθη.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί είδαν ότι στο πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, ήταν στοιβαγμένοι οκτώ αλλοδαποί οι οποίοι στα λίγα ρούχα που φορούσαν είχαν εμφανή τα ίχνη άμμου.

Στην διάρκεια της προανάκρισης οι αλλοδαποί δήλωσαν Παλαιστίνιοι, ενώ ο ένας από αυτούς είπε στους αστυνομικούς πως ένα τάνκερ τους μετέφερε στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Όπως είπε ο αλλοδαπός, μια βάρκα πλησίασε το τάνκερ, παρέλαβε και τους οκτώ και τους μετέφερε στην παραλία του Τσούτσουρα.

Απο εκεί τους παρέλαβε ο Ηρακλειώτης που συνελήφθη, μαζί με τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται προκειμένου να τους μεταφέρει στο Αρκαλοχώρι.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράνομη παραλαβή και μεταφορά λαθρομεταναστών, ενώ οι οκτώ αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στην χώρα.

Η προανάκριση συνεχίζεται απο την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου.

Πηγή: flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ