Δολοφονία Βάρη: Αυτά είναι τα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης – Ήταν διεθνώς καταζητούμενοι – ΦΩΤΟ

Στοιχεία και φωτογραφίες των δύο ανδρών που δολοφονήθηκαν σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης δημοσιεύουν τα σερβικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το kurir.rs, οι δύο άνδρες που έπεσαν νεκροί ήταν μέλη της μαφιόζικης φατρίας που αποκαλείται “Σκάλιαρι”. Η “Σκάλιαρι” είναι μία από τις δύο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο. Η άλλη αποκαλείται από τις διωκτικές Αρχές ως φατρία “Καβάτσκι”. Και οι δύο ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση από την πόλη Κότορ, αρχικά ως ενιαία ομάδα, που διακινούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη ναρκωτικά που έφερνε λαθραία από την Νότια Αμερική, σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Το 2014, με αφορμή την εξαφάνιση 200 κιλών κοκαΐνης στη Βαλένθια της Ισπανίας, η αποκαλούμενη μαφία του Κότορ διασπάστηκε σε δύο φατρίες, τις “Σκάλιαρι” και “Καβάτσκι”, που πήραν τα ονόματα τους από τα τοπωνύμια δύο συνοικισμών του Κότορ. Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πόλεμος των δύο συμμοριών υπολογίζεται ότι έχει 40 νεκρούς και στις δύο πλευρές.

Κατά την εφημερίδα Novosti, τα θύματα ονομάζονταν Ίγκορ Ντέντοβιτς και Στέβαν Σταμάτοβιτς και ήταν ηγετικά στελέχη της “Σκάλιαρι”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε βάρος και των δύο εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης, μετά από την έκδοση “Ερυθράς Αγγελίας” από την Αστυνομία του Μαυροβουνίου, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Για τον 43χρονο Ίγκορ Ντέντοβιτς εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απόπειρα δολοφονίας, που εξέδωσαν οι αρχές του Μαυροβουνίου τον Μάρτιο του 2016, όπως μετέδωσε η σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, σχολιάζοντας το άγριο φονικό στην Βάρη.

Συμβόλαια θανάτου, ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζεται με λαθρεμπόριο τσιγάρων, καυσίμων ή ακόμη και ναρκωτικών εξετάζουν κατά σειρά προτεραιότητας οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία.

Οι κινήσεις των τεσσάρων εκτελεστών και το δολοφονικό τους αποτέλεσμα καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, το οποίο αναλύουν οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, αναζητούν κι άλλο υλικό από κάμερες της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τον τρόπο και το δρομολόγιο προσέγγισης και διαφυγής τους.

Πηγή ΦΩΤΟ: kurir.rs

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ