• Άνοιξαν ξανά τα φτερά τους

  4:18 μμ, Παρασκευή 10 Αυγ 2012 4:18 μμ, Παρασκευή 10 Αυγ 2012

  Άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν προς την ελευθερία για ν' ανακαλύψουν νέους τόπους αναπαραγωγής και διαχείμασης. Πέντε Λευκοί Πελαργοί (Ciconia Ciconia) απελευθερώθηκαν πρόσφατα στο Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας- Ξάνθης, στην περιοχή Μαγγανών, έπειτα από τη φροντίδα και περίθαλψη που έλαβαν από τους υπεύθυνους του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Πτηνών (ΕΚΠΑΖ).

  Τα πουλιά, τα οποία διένυαν το 2ο ημερολογιακό έτος της ζωής τους, βρέθηκαν κατά την διάρκεια του περσινού καλοκαιριού εξαντλημένα και αδύναμα, κυρίως λόγω απειρίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας.

  Πέρασαν το χειμώνα στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα και, όταν κρίθηκαν επανεντάξιμα, μεταφέρθηκαν στην περιοχή Μαγγανών Ξάνθης, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΚΠΑΖ με το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή», όπου κι απελευθερώθηκαν.

  Πριν κάνουν το ταξίδι προς την απελευθέρωση τους, δακτυλιώθηκαν από την Εύα Στετς στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑΖ, γεγονός που επιτρέπει την αναγνώρισή τους και κατ' επέκταση τη συλλογή πληροφοριών για τις μετακινήσεις των Λευκών Πελαργών που αναπαράγονται στην Ελλάδα.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα