Σαράντης: Εκτός 53.000 νήπια

Το μείζον θέμα της περικοπής της κρατικής επιχορήγησης για τη φιλοξενία παιδιών σε  Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων, προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), Νίκου Σαράντη.Σε επιστολή του ο κ. Σαράντος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι εξοργιστικό.

Αναλυτικά η επιστολή: «Οι περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση για τη φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων θα στερήσουν φέτος τη φιλοξενία από 53.000 νήπια και βρέφη.

Το κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται σ’ αυτές τις 50.000 οικογένειες είναι τεράστιο.Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγες μέρες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία ρίχνει όλα τα βάρη στις πλάτες των συμπολιτών μας. Ακόμη περισσότερο εξοργιστικό είναι το ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπάρχει λύση, με τη διάθεση πόρων από τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ, που όμως αν και έχει προταθεί έγκαιρα από την Αυτοδιοίκηση, δεν υλοποιείται. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την πολιτική που αφήνει δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός Παιδικών Σταθμών, όπως αφήνει τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να διαλυθούν και την καθημερινή εξυπηρέτηση του πολίτη να υποβαθμιστεί.Σε λίγες μέρες, στις συσκέψεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, πρέπει να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για να διεκδικήσουμε επαρκή χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και τη φιλοξενία όλων των παιδιών που έκαναν αίτηση.Αποφάσεις για όλα τα καυτά προβλήματα που απειλούν τους Δήμους με απαξίωση και με κλείσιμο, που απειλούν τους συμπολίτες μας με την εγκατάλειψη και την δραματική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ