Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος για τη φιλοξενία προσφύγων: Δεν κάνουμε διαχωρισμό στους ανθρώπους

«Η Εκκλησία του Χριστού είναι η Εκκλησία της Αγάπης. Αυτοί οι άνθρωποι για τον Α ή Β λόγο έρχονται εδώ. Θέλουν να πούμε ότι κακώς έρχονται; Κακώς έρχονται λοιπόν. Άρα, και οι Έλληνες κακώς πήγαν στην Αυστραλία, στην Αμερική ή στα διάφορα μέρη του κόσμου. Τι έπρεπε να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους; Να τους πετάξουμε στη θάλασσα; Όχι! Θα τους φιλοξενήσουμε και εν συνεχεία η Πολιτεία θα αποφασίσει αν παραμείνουν στην Ελλάδα, επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή πάνε σε άλλες χώρες», δηλώνει στην εφημερίδα «τα Νέα» ο Επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος με αφορμή την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού να φιλοξενηθούν στους χώρους της Ιεράς Μονής Πορετσού 50-60 γυναίκες πρόσφυγες με τα ανήλικα παιδιά τους.

«Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Ο Χριστός όλους τους ικανοποίησε; Ασφαλώς όχι. Ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πάντα το νόημα και τα κίνητρα της ενέργειας του άλλου. Εμείς ούτε χρήματα θα πάρουμε ούτε τίποτα. Κάποιοι ήδη έσπευσαν να πουν ότι θα κονομήσουμε. Παραχωρούμε , απλώς, τα κτίρια και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Πολιτεία», πρόσθεσε ο Επίσκοπος Ωλένης τονίζοντας ότι «είναι σφάλμα να αφήνουμε τα ακριτικά νησιά να σηκώνουν μόνα το βάρος της προσφυγικής κρίσης. Όλοι πρέπει να συνδράμουμε».

Απαντώντας σε κινδυνολογικά δημοσιεύματα που στην κίνηση της Μητρόπολης βλέπουν την παράδοση ενός ιστορικού μοναστηριού σε αλλόθρησκους, ο ίδιος εξηγεί ότι πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες και ειδικότερα μητέρες μόνες με ανήλικα παιδιά. «Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι χριστιανοί ή όχι, δεν κάνουμε διαχωρισμό στους ανθρώπους», καταλήγει ο Επίσκοπος Ωλένης, θυμίζοντας το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: «Επείνασα γαρ και ουκ εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και ουκ εποτίσατέ με, ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με, γυμνός και ου περιεβάλετέ με, ασθενής και εν φυλακή και ουκ επεσκέψασθέ με. Τότε αποκριθήσονται αυτώ και αυτοί λέγοντες, Κύριε, πότε σε είδομεν πεινώντα ή διψώντα ή ξένον ή γυμνόν ή ασθενή ή εν φυλακή και ου διηκονήσαμέν σοι; Τότε αποκριθήσεται αυτοίς λέγων, Αμήν λέγω υμίν, εφ’ όσον ουκ εποιήσαατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ