Δείτε τα επικίνδυνα κόλπα που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι στη διακίνηση μεταναστών

Τα επικίνδυνα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι για να μεταφέρουν τους μετανάστες θέτοντας ακόμη και τη ζωή τους σε κίνδυνο, δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” .

Συγκεκριμένα, πριν από 11 μήνες, στο Τελωνείο Κήπων Έβρου, επτά μετανάστες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν εντοπίστηκαν μέσα σε… σφραγισμένα φορτία, τα οποία μετέφερε φορτηγό με ρυμουλκό προερχόμενο από την Τουρκία. Όσο καλά και αν ήταν κρυμμένοι μέσα στα προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας που ήταν το δηλωμένο εμπόρευμα, προδόθηκαν από τους… χτύπους της καρδιάς τους καθώς οι αστυνομικοί είχαν εφοδιαστεί με εξελιγμένες συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών που εντοπίζουν την ανθρώπινη παρουσία σε σφραγισμένα φορτία.

Επιπλέον, οι διακινητές δεν διστάζουν να στιβάξουν απίστευτο αριθμό μεταναστών και προσφύγων μέσα σε μικρά οχήματα, ενώ κινούμενοι με υπερβολική ταχύτητα πολλές φορές προκαλούν πολύνεκρα δυστυχήματα. Όπως για παράδειγμα στις αρχές Ιουνίου 2018 όταν έξι άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα επί της Εγνατίας Οδού. Ο συγκεκριμένος διακινητής είχε επιβιβάσει στο όχημα 16 άτομα.

Παρόμοιο δυστύχημα έγινε και τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, όπου ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του οχήματος ένας μετανάστης ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε. Στο όχημα φαίνεται πως επέβαιναν 14 άτομα , τα οποία έτρεξαν στα χωράφια για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ωστόσο, στις 28 Νοεμβρίου 2017 τέσσερις παράτυποι μετανάστες είχαν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Νέα Πέραμο Καβάλας κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Επίσης, τα x-ray του Λιμενικού Σώματος έχουν εντοπίσει δεκάδες επικίνδυνες κρύπτες μέσα σε φορτηγά, κυρίως στην Πάτρα. Εκεί οι δουλέμποροι κρύβουν ανθρώπους για ώρες, ενδεχομένως και για όσο διαρκεί το ταξίδι μέχρι την Ιταλία. Δεν είναι τυχαίο ότι στο άκουσμα για ξέσπασμα φωτιάς σε γκαράζ πλοίου, η πυροσβεστική έχει ως πρώτη έννοια να ελέγξει τα φορτηγά για πιθανούς εγκλωβισμένους μετανάστες.

Μάλιστα, οι δουλέμποροι έχουν επιστρατεύσει μέχρι και «ασθενοφόρα». Σε πιστή απομίμηση ασθενοφόρου είχε μετατρέψει το βαν που χρησιμοποιούσε 58χρονος διακινητής που συνελήφθη στο Δερβένι Κορινθίας μεταφέροντας 13 παράτυπους μετανάστες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ