Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ: Η Ελλάδα δέχεται ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών – ΒΙΝΤΕΟ

“Η Ελλάδα δέχεται αυτή την στιγμή μια ασύμμετρη επίθεση μέσω των παράνομων μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία συνδυαζόμενη με τις υπερπτήσεις, με τις δεσμεύσεις των περιοχών, με την αμφισβήτηση του χώρου έρευνας και διάσωσης, με την τακτική των ερευνητικών πλοίων και των γεωτρύπανων που έχουν περικυκλώσει την Κύπρο αποτελούν κατά την άποψή μου ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επιθετικών υβριδικών επιχειρήσεων εναντίον της Ελλάδος” δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γκίνης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ.

“Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στην άμυνα και την ασφάλεια της” πρόσθεσε.

“Αυτό σε συνδυασμό με την βάναυση καταπάτηση του διεθνούς δικαίου το οποίο έγινε κουρελόχαρτο στην επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Συρίας επιβάλει να εξετάσουμε την πολιτική και στρατηγική μας έναντι της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα έπρεπε ήδη να έχει επανασυγκροτήσει την στρατιωτική της ισχύ με βάση τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί εδώ και μια δεκαετία. Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω ότι η Ελλάδα από το 2005 βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο μονομερή αφοπλισμό έναντι της Τουρκίας” τόνισε.

“Οι συμφωνίες που έγιναν μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας – Αμερικής πρέπει να εξεταστούν από Κυβέρνηση, κόμματα, στρατιωτική ηγεσία και ακαδημαϊκή κοινότητα διότι δημιουργούν ένα νέο πλέγμα στις διεθνείς σχέσεις… Είναι δεδομένο ότι ο Ερτογαν θα αποσαρθυνθεί από τις συμφωνίες” ανέφερε.

Πηγή: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ