Λιποθύμησαν στρατιώτες από την ορθοστασία σε εκδήλωση στο Μέτσοβο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Με απρόοπτα η εκδήλωση μνήμης για το Έπος του ‘40, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Μέτσοβο.

Κατά τη διάρκεια της συγκινητικής εκδήλωσης-μνημόσυνου του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών του Ιππικού –Τεθωρακισμένων (ΣΑΑΙΤΘ) για τους ηρωικώς πεσόντες της Μεραρχίας Ιππικού, που έγινε παρουσία του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, κάποιοι οπλίτες, αλλά και ο στρατονόμος λιποθύμησαν, πιθανώς λόγω της πολύωρης ορθοστασίας κάτω από την ήλιο, όπως αναφέρει το typosthes.gr.

Οι στρατιώτες ήταν παραταγμένοι σε άγημα, ενός ο στρατονόμος παρέδιδε τα στεφάνια προς κατάθεση στους επίσημους.

Σύμφωνα με παρευρισκόμενους στην εκδήλωση, οι στρατιώτες είχαν φτάσει στο σημείο της εκδήλωσης από πολύ νωρίς – η εκδήλωση ήταν να πραγματοποιηθεί στις 12:00- με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ’ αυτών να λιποθυμήσουν.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του οποίου σημειώθηκε η λιποθυμία του στρατονόμου. «Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν σε όλους μας», είπε.

Στο μήνυμά του, ο υφυπουργός Άμυνας, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς τους Έλληνες λέγοντας ότι «όταν οι Ελλάδα ήταν ενωμένη και βλέπαμε τον κοινό στόχο πάντα πετυχαίναμε». Επίσης ο κ. Στεφανής, είπε ότι «οφείλουμε τιμή στην ιστορία μας, και όσο πιο πίσω κοιτάμε τόσο ποιο μακριά θα πάμε». Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν παρουσιαστεί ανάγκη πάλι ο ελληνικός λαός θα μεγαλουργήσει. Τέλος, στην εκδήλωση μνήμης, συμμετείχαν παιδιά με παραδοσιακές στολές καθώς και ο Σύλλογος Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (Σ.Ι.Σ.Ο.) με στολές και οχήματα εποχής.

Πηγή/ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: typosthes.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ