Ελεύθεροι με όρους οι συλληφθέντες για την εισβολή στο τουρκικό προξενείο – ΦΩΤΟ

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι 19 κατηγορούμενοι για τις διαμαρτυρίες στο προξενείο της Τουρκίας και τον αερολιμένα «Μακεδονία».

Τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ζήτησαν και πήραν την νόμιμη αναβολή που δικαιούνται από τον νόμο, ενώ το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους, αυτοδικαίως, καθώς έλειπαν οι μάρτυρες κατηγορίας.

Η υπόθεση των επτά που διώκονται για τη διαμαρτυρία στα εκδοτήρια των τουρκικών αερογραμμών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ανεβλήθη για τις 30 Οκτωβρίου, ενώ για την επόμενη μέρα (31/10) ανεβλήθη η υπόθεση των δώδεκα που κατηγορούνται για τη διαμαρτυρία στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων «Ρουβίκωνας», «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» και «Pueblo» που διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και πανό ενάντια στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απείθεια και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, σε βαθμό πλημμελήματος.

Για το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο αντιποίνων» που περιλαμβάνεται στη δικογραφία των συλληφθέντων για τη διαμαρτυρία στο προξενείο, η εισαγγελέας πλημμελειοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν αυτό στοιχειοθετείται.

Πηγή: ant1news.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ