Φρίκη στο Πήλιο: 47χρονος βίαζε τη σύζυγό του και κακοποιούσε την κόρη του

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας βρέθηκε ο 47χρονος από το Πήλιο, ο οποίος κατηγορείται πως βίαζε επί σειρά ετών τη σύζυγό του και χτυπούσε τόσο την ίδια όσο και την κόρη τους με πιρούνι, βέργες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του. Ο 47χρονος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, απόφαση που τον οδηγεί εκ νέου στη φυλακή.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα magnesianews.gr, η μεγαλύτερη τιμωρία του, είναι το γεγονός πως πλέον αρνούνται να τον αντικρίσουν τα ίδια του τα παιδιά, τόσο η κόρη του όσο και ο γιος του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», όλα ξεκίνησαν από ένα προξενιό. Στα πρώτα χρόνια του γάμου όλα κυλούσαν ομαλά. Το 2002 έρχεται το πρώτο παιδί, η κόρη, και εν συνεχεία ο γιος. Από το ξεκίνημα, όμως, ο άντρας θέλει να αποκλείσει τη γυναίκα από τα συγγενικά της πρόσωπα και το καταφέρνει.

Η σύζυγός του έβλεπε ότι ο 47χρονος χρόνο με τον χρόνο άρχιζε να αλλάζει. «Με υποχρέωνε συνεχώς για σεξ. Ήθελε καθημερινά και με βίαιο τρόπο», με την ίδια να ισχυρίζεται πως εκείνη όχι μόνο δεν το ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να το αποφύγει, καθώς τη χτυ­πούσε και την απειλούσε. «Δεν ήξερα πως υπήρχε βιασμός εντός γάμου» είπε συγκεκριμένα.

Ωστόσο, το 2010, ο κατά 10 χρόνια μεγαλύτερος σύζυγος μένει άνεργος και τα προβλήματα της οικογένειας γιγαντώνονται. «Έπινε πολύ, και όταν έπινε, γινόταν ακόμα πιο βίαιος. Υπήρχαν στιγμές που πήγαινε να με πνίξει». Η άτυχη γυναίκα υφίστατο καθημερινή βία, σωματική και ψυχική. Ώσπου μια συντοπίτισσά της την προέτρεψε να πάει σε ψυχολόγο, να μιλήσει.

Το ίδιο επιθετικός και επικριτικός, όμως, ήταν και με την κόρη του. Επειδή ο ίδιος είχε μια εμμονή με την καθαριότητα, όπως παραδέχθηκε, του έβγαινε μια ανεξήγητη συμπεριφορά προς το πρόσωπό της. Τη χτυπούσε όταν δεν του έδινε σωστά τα μανταλάκια, την απειλούσε με μαχαίρι όταν δεν έκοβε σωστά το ψωμί, τη χτυπούσε με το βιβλίο όταν την έβλεπε να διαβάζει και την κλείδωνε στην αποθήκη όταν ήθελε να την τιμωρήσει, βάζοντας για φύλακα τον ίδιο της τον αδελφό της, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της κατάθεσής της ενώπιον ανακρίτριας που ανάγνωσε η εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με αυτό, τη χτυπούσε από την Ε’ τάξη του Δημοτικού με βέργα, με τα πόδια, με πιρούνι στην κοιλιά όπου και της άφησε σημάδι. «Ήθελα να φύγω» έλεγε συγκεκριμένα. Από την πλευρά του, πάντως, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο. Τόνισε πως η σύζυγός του «καλοπερνούσε μαζί μου, αλλά κάποια στιγμή φαίνεται πως βρήκε άλλον».

Ο 47χρονος ισχυρίστηκε πως έκαναν συνεχώς έρωτα, διότι «την αγαπούσα και μ’ αγαπούσε», όμως ήρθε η στιγμή που «γνώρισε αυτή τη φίλη της και της έβαλε λόγια». Για το γεγονός πως χτυπούσε την κόρη του τόνισε πως «μάλωνα όπως μαλώνουν όλοι οι γονείς τα παιδιά τους», αρνούμενος όλα τα υπόλοιπα.

Ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε να πείσει τους τέσσερις ενόρκους ούτε τους τρεις τακτικούς δικαστές, με αποτέλεσμα να κριθεί ένοχος τόσο για τον βιασμό όσο και για την ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη. Απόφαση που συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση. Τιμωρήθηκε με έξι χρόνια κάθειρξης για την πρώτη πράξη, ενώ του επιβλήθηκαν άλλα δύο χρόνια φυλάκισης για τη δεύτερη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ