Πρόεδρος Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας στον Realfm: Εμείς και οι τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουμε το δικαίωμα ψήφου

«Επειδή βλέπω τα αριστερά κόμματα και τους προοδευτικούς να αντιδρούν, το ζήτημα θα έλεγα ότι είναι και ταξικό. Αυτή τη στιγμή, αυτοί που έχουν τα χρήματα παίρνουν το αεροπλάνο και πετάγονται (για να ψηφίσουν). Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις το αεροπλάνο από το Μόναχο για τη Θεσσαλονίκη και να ψηφίσεις μέσα σε 1,5 ώρα από το να πας από τον Πειραιά σε ένα νησί της άγονης γραμμής που θέλεις δύο μέρες να πας με το πλοίο», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή “τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου.

«Δεν λέμε ότι θα πάρουν κάποιοι δικαίωμα ψήφου, αυτό δεν το θέλουμε. Αυτοί που έχουν το δικαίωμα ψήφου, γιατί να έρχονται να ψηφίσουν μόνο αυτοί που έχουν τα χρήματα και αυτοί που δεν έχουν τα χρήματα – για αυτό απορώ για τη στάση των αριστερών κομμάτων – που είναι εργάτες, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μην μπορούν να έρθουν παρότι έχουν και αυτοί το δικαίωμα όπως και οι άλλοι που έχουν τα χρήματα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Δημητρίου επισήμανε ότι «όλες οι χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας του Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων και των Αφγανών και των Ιρακινών έχουν το δικαίωμα ψήφου στη χώρα διαμονής τους. Είμαστε μαζί με τις τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουμε το δικαίωμα της ψήφου εδώ που ζούμε. Δεν ζητάει κανείς από τους πολιτικούς και τα κόμματα να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Να δουν τα παραδείγματα άλλων χωρών και να βρουν μία κοινή συνιστώσα για να ξεκινήσουν. Τότε γιατί το έβαλαν στο Σύνταγμα; Για να ξεγελάσουν τους απόδημους;»

«Οι δυνατότητες υπάρχουν, η ψήφος στις ευρωεκλογές υπάρχει. Για τις εθνικές εκλογές, τα ίδια τα κόμματα που τώρα αρνούνται δεξιά και αριστερά, το 2001 το είχαν περάσει στο Σύνταγμα. Δεν μιλάμε για αλλαγή Συντάγματος, μιλάμε για τον εφαρμοστικό νόμο», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ