Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

Της Άννας Κανδύλη,

Καμία αναφορά σε πολιτικό πρόσωπο δεν έκανε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά την κατάθεσή του στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διερευνούν τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από δέκα πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονταν αρχικώς ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και στη συνέχεια η δικογραφία ως προς τον ίδιο, καθώς και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Σε δήλωσή του ο κ. Λυκουρέντζος αμέσως μετά το τέλος της κατάθεσης του ανέφερε: “Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε είχα ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν στην κατάθεσή του αναφέρθηκε σε πολιτικό πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε: “Όχι γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα «υποθέτω» ενός προστατευόμενου μάρτυρος και εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη. Να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ