Γερμενής στη δίκη της Χρυσής Αυγής: “Πολιτική” η δίωξή μου – Δύο παρέες τσακώνονταν κι ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε

Της Άννας Κανδύλη

“Πολιτική” χαρακτήρισε τη δίωξή του ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος, που αρκετές φορές υπήρξε προκλητικός απέναντι στην έδρα αντιδρώντας σε ερωτήσεις που του έκαναν, αρνήθηκε ότι ήταν παρών σε διάφορα επεισόδια που τον έχουν τοποθετήσει μάρτυρες.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έκανε λόγο για έναν «ηλίθιο» και δύο παρέες που χτυπήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί ένας «νέος άνθρωπος, ένας χριστιανός». Όπως ανέφερε, «μέχρι σήμερα δεν έχω καταλήξει τί έχει γίνει. Δύο παρέες τσακώνονταν κι ένας ηλίθιος έκανε αυτό που δεν έπρεπε. Ένα τέτοιο πράγμα έστειλε το κόμμα στα κάτεργα».

Πρόεδρος: Το ξέρατε ότι αυτός ο «ηλίθιος», όπως λέτε, και ορισμένοι από την «παρέα» του ήταν σε τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Θα επηρέαζε τη συνέχεια σας στο κόμμα;

Κατηγορούμενος: Θα γινόμουν έξω φρενών και θα έψαχνα τι γινόταν. Στη φυλακή ρωτούσα αλλά δεν έβγαζα άκρη. Εδώ κατηγορούμαστε για εγκληματική οργάνωση και υπάρχει μία δολοφονία αυτού του χριστιανού. Καμία άλλη δολοφονία.

Κατά τον Γ.Γερμενή το παραπεμπτικό βούλευμα είναι «μύθος» για να «διαλύσει τη Χρυσή Αυγή η ΝΔ, με εντολή Σαμαρά».

Παράλληλα, υποστήριξε πως αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές του 2019, χωρίς να απαντήσει στο γιατί έλαβε αυτή την απόφαση.

Ερωτηθείς για την πολιτική ευθύνη που αποδέχθηκε ο Νικ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε πως επρόκειτο για μια «ατυχή δήλωση που δημιούργησε αίσθηση. Ο αρχηγός θεώρησε ότι θα αναλάβει το πολιτικό κόστος μάλλον, το οποίο ήταν καταστροφικό και οδήγησε στις φυλακίσεις μας για μια δολοφονία που αλίμονο αν ήξερε κάποιος από εμάς κάτι..»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ