Σεμινάρια… μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους μετανάστες και πρόσφυγες

Μετά την πρόσκληση για τη μίσθωση ξενοδοχείων και κατοικιών σε όλη τη χώρα προκειμένου να εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει νέα πρόσκληση για σεμινάρια μάρκετινγκ και επιχειρηματικότητας σε άνεργους μετανάστες και πρόσφυγες, διάρκειας 12 μηνών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, μετά την ολοκλήρωση τους οι μετανάστες θα μπορούν να βγουν δυναμικά στον εργασιακό στίβο.

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση,«η δράση αφορά την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης, ανταλλαγής και αναβάθμισης δεξιοτήτων και πρόσβασης σε εργασιακά περιβάλλοντα για άνεργους πρόσφυγες και μετανάστες». Το πεδίο εκπαίδευσης και κατάρτισης εστιάζεται σε δυναμικούς τομείς εργασίας, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, στο μάρκετινγκ και στις νέες τεχνολογίες.

«Η δράση επικεντρώνεται σε επαγγελματικές ειδικότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, περιλαμβάνοντας πλέγμα δράσεων, όπως σεμινάρια για την απασχολησιμότητα τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στη δικτύωση, στο μάρκετινγκ, στην εκπαίδευση σε πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα, καθώς και στην προώθηση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης καθώς και προγράμματα συνεργασίας».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόγραμμα είναι απαραίτητο να υλοποιείται στη χώρα μας και περιλαμβάνει τέσσερα σκέλη:

– ενέργειες επαγγελματικής κατάρτισης σε τεχνικές δεξιότητες που εμφανίζουν αυξητική τάση δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας

– πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης

-σεμινάρια/εργαστήρια για την απασχολησιμότητα, τα οποία εστιάζουν στην επιχειρηματικότητα, στη δικτύωση, στο μάρκετινγκ, στην εκπαίδευση σε επιγραμμικές πλατφόρμες και κοινωνικά δίκτυα

-πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ