Καπερνάρος στον Realfm: Πρέπει την υπόθεση να την πάρει Εφέτης Ανακριτής – Αλλιώς δεν έχουμε ούτε Δικαιοσύνη ούτε ισοπολιτεία

«Μετά από 6 μήνες και μετά από αίτηση της εντολέας μου, της κ. Φύτρου η Εισαγγελία Εφετών και ο προϊστάμενός της έκανε πολύ σωστά τη δουλειά της και συνεκάλεσε την Ολομέλεια Εφετών για να αποφασίσουν ότι θα πρέπει αυτή η υπόθεση να υποβληθεί σε Εφέτη Ανακριτή λόγω της σπουδαιότητάς της. Για πρώτη φορά συνεκλήθη η Ολομέλεια και δεν προσήλθε ο απαραίτητος αριθμός για να έχουν απαρτία. Θέλω να πιστεύω ότι ήταν μία απλή σύμπτωση, αν δεν ήταν τότε δεν υπάρχει τίποτα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή “Τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος με αφορμή τη ματαίωση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της καταστροφικής πυρκαγιάς.

«Πιστεύω ότι θα συγκληθεί ξανά η ολομέλεια και θα έχει απαρτία και θα ικανοποιήσουν το αίτημα της κ. Βουκάκη γιατί είναι δίκαιο. Έχει αποδειχθεί ότι σε αυτές τις περιπτώσεις μείζονος σημασίας πρέπει την υπόθεση να την πάρει Εφέτης Ανακριτής, όπως είχε γίνει και στην υπόθεση Τσουκάτου, γιατί αλλιώς δεν έχουμε ούτε Δικαιοσύνη ούτε ισοπολιτεία», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Καπερνάρος εξαπέλυσε τα βέλη του σε βάρος του Αρχηγού του Π.Σ χαρακτηρίζοντας τον ”ψεύτη”. «Θα έπρεπε η δικαιοσύνη να έχει ταχύτατους ρυθμούς, αντ’ αυτού έχει μείνει 6 μήνες στον κ. ανακριτή. Δύο φορές έχουμε κάνει αιτήσεις να πάρουμε αντίγραφα όπου κάποιος Αρχηγός του Π.Σ, ο νυν Αρχηγός που λέγεται Βασίλης Ματθαιόπουλος έχει ψευστεί που λέει ότι τα έγγραφα που του ζητάμε είναι μέρος της δικογραφίας. Λέει ψέμματα ο αρχηγός του Π. Σ και τον προκαλώ να πει ότι λέω ψέμματα εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για άνδρες οι οποίοι θέλουν να αποσείσουν ευθύνες και να τις στείλουν αλλού ή να τις εξαφανίσουν ή να τις αποκρύψουν και αυτοί να είναι ανώτατα στελέχη του κράτους. Θα βγαίνουμε εμείς οι δικηγόροι οι οποίοι έχουμε υποχρέωση γιατί είμαστε θεσμικοί υποστηρικτές των δικαιωμάτων του πολίτη και θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και θα προκαλούμε τον αρχηγό του Π.Σ να εξηγήσει γιατί αυτά τα έγγραφα δεν μας τα έδωσε όταν τα ζητήσαμε με εισαγγελική παραγγελία και έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια και την εισαγγελική παραγγελία. Να ερωτηθεί στην στολή που φοράει και στον όρκο που έδωσε αν αυτά τα έγγραφα που του ζητάμε τα έχει βάλει μέσα στη δικογραφία», τόνισε ο κ. Καπερνάρος.

Ακούστε το ηχητικό :

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ