Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στη Σύμη – Ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει η κυβέρνηση

Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Σύμη, όπου έφτασαν τις τελευταίες ημέρες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Η Σύμη δεν διαθέτει στοιχειώδεις εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία τους, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να διαμένουν στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος, ακόμη και στον δρόμο.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την κυβέρνηση δρομολογείται η άμεση αποστολή ιατρικού προσωπικού στη Σύμη, ενώ με τη συνδρομή του υπουργείου Άμυνας θα μεταβούν στο ακριτικό νησί δύο στρατιωτικοί γιατροί και ένας οδηγός ασθενοφόρου.

Δεδομένου ότι το νησί δεν διαθέτει χώρο φιλοξενίας, αποφασίστηκε οι 100 πρώτοι μετανάστες να προωθηθούν στην ενδοχώρα αύριο, Τρίτη, ακόμη 100 άτομα την Τετάρτη και οι υπόλοιποι 100 την Παρασκευή.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε κατόπιν επικοινωνίας του υφυπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής Μάνο Λογοθέτη.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Λιβάνιου με τον δήμαρχο Σύμης, Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης και την κάλυψη των άμεσων αναγκών με έκτακτο προσωπικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ