Ηρωική προσπάθεια 25χρονης στη Θεσσαλονίκη: Έσωσε τον πατέρα της από ανακοπή καρδιάς με τηλεφωνικές οδηγίες

Μία 25χρονη κατάφερε να σώσει τον πατέρα της από ανακοπή καρδιάς, μέσω τηλεφωνικών οδηγιών που λάμβανε από διασώστη του ΕΚΑΒ.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ Παρασκευής, σε διαμέρισμα στην Άνω Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, όταν ο 56χρονος άντρας κατέρρευσε. Σοκαρισμένη η ηλικίας περίπου 25 χρονών κόρη του, κάλεσε άμεσα το 166, το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, για να ζητήσει ασθενοφόρο. Περιέγραψε τα συμπτώματα και οι διασώστες αντιλήφθηκαν άμεσα περί τίνος πρόκειται.

Άμεσα, ξεκίνησε μία κινητή μονάδα και το πλησιέστερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για το σημείο, ενώ ο τηλεφωνητής-διασώστης τη ρώτησε εάν γνώριζε να εφαρμόζει την εφαρμογή της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Η απάντηση ήταν αρνητική. Τότε, ο διασώστης της είπε πως αν θέλει να βοηθήσει τον πατέρα της, μπορεί να της υποδείξει τον τρόπο. Η νεαρή, παρά το αρχικό σοκ, έδειξε γενναιότητα και απάντησε θετικά, προκειμένου να τον βοηθήσει.Έτσι, η κοπέλα έκανε συμπιέσεις στον πατέρα της ώσπου να φθάσει το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Ο άνδρας διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται.

Πηγή: thessnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ