Κατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες – Ποια είναι τα αιτήματα τους

Συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κόμβο Πλατυκάμπου θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου οι αγρότες της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, (ΕΟΑΣΝΛ) προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους για τις τιμές στο βαμβάκι αλλά και να συναντηθούν άμεσα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, σε ανακοίνωση τους, «οι τιμές δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής, είναι 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια εισοδήματος, καθώς εμφανίζονται πολύ περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα βαμβακιού με συνέπεια να μειωθεί ακόμη περισσότερο η συνδεδεμένη ενίσχυση».

Επίσης, οι αγρότες ασκούν κριτική στην διεπαγγελματική οργάνωση βάμβακος αναφέροντας ότι «κουμάντο κάνουν οι εκκοκιστές, δεν διασφαλίζει σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντα των παραγωγών, είναι εργαλείο για την μεγαλύτερη κερδοσκοπία τους σε βάρος των βαμβακοπαραγωγών».

«Αυτό που ζητάνε οι βαμβακοπαραγωγοί είναι να πληρωθούν τον ιδρώτα τους σε τιμή αντίστοιχη της εξαιρετικής ποιότητας του βαμβακιού, τιμή που να καλύπτει το κόστος παραγωγής και να αφήνει ένα βιώσιμο εισόδημα για τις ανάγκες τους και τον οικογενειακό προγραμματισμό, εναρμονισμένη και με την χρηματιστηριακή τιμή του προϊόντος. Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να εκμεταλλεύονται τον κόπο μας πουλώντας κοψοχρονιά το προϊόν μας» αναφέρουν μεταξύ άλλων, οι αγρότες στην ανακοίνωση τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ