Τι απαντούν μέσω του Realfm 97,8 οι θεολόγοι για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές Γαβρόγλου στα θρησκευτικά

«Το ΣΤΕ είδε μία απόφαση του υπουργείου Παιδείας πανομοιότυπη με του κ. Φίλη που είχε κρίνει. Αυτό σημαίνει ότι ακυρώνονται τα προγράμματα Φίλη – Γαβρόγλου και ή θα επιστρέψουμε στα προηγούμενα προγράμματα ή θα κάνουμε καινούρια που θα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τις αποφάσεις του ΣτΕ», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή και του Άκη Παυλόπουλου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων Ηρακλής Ρεράκης, με αφορμή την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για το μάθημα των θρησκευτικών .

«Είναι δυνατόν να αδικούνται τα ορθόδοξα παιδιά, που είναι μεγάλη πλειονότητα των μαθητών και να μην μπορούν να διδάσκονται την πίστη των γονέων τους; Ο κ. Φίλης τους έδωσε πολλές θρησκείες μαζί και τα παιδιά έπαθαν σύγχυση και συγκριτισμό. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο πρόγραμμα. Αφού κάνουν τα παιδιά τη δική τους πίστη, να μαθαίνουν ξεχωριστά τις άλλες θρησκείες όπως γινόταν παλαιότερα», τόνισε ο κ. Ρεράκης.

Τέλος, ερωτηθείς για την απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως να μην αναγράφεται στους τίτλους σπουδών το θρήσκευμα και η ιθαγένεια, ο κ. Ρεράκης εκτίμησε ότι «θα υπάρξουν πολλές δυσκολίες. Στους μουσουλμάνους της Θράκης, αν δεν αναγράφεται το θρήσκευμα , πως θα ξέρουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι το παιδί αυτό που τελειώνει το λύκειο έχει δικαίωμα να μπει στο πανεπιστήμιο με λιγότερα μόρια, από το όνομά του; Ο Εβραίος μαθητής θα δεχθεί να μην γράφει το θρήσκευμά του; Θα δούμε τι περιεχόμενο θα έχει αυτό που έκανε η κ. Κεραμέως. Είναι θέμα ταυτότητας. Αφού είμαι ορθόδοξος γιατί να μην αναγράφεται και στο απολυτήριο;», εκφράζοντας φόβους πως «χάνουμε την ταυτότητα μας και μας πάει σε μία ομογενοποίηση».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ