Καπερνάρος στον Realfm 97,8 για τη δικογραφία της τραγωδίας στο Μάτι: Δεν δικαιολογείται η κωλυσιεργία, η αδιαφορία και η απραγμοσύνη

«Αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον η υπόθεση από πλευράς νομιμότητας, κανονικότητας και σοβαρότητας. Πίσω από την υπόθεση αυτή υπήρξε μία βάσιμη επιδίωξη κωλυσιεργίας. Δεν ήταν επαρκής αριθμητικά ένας ανακριτής. Ένας ανακριτής δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει το μεγάλο φόρτο εργασίας. Από τον Ιούλιο του 2018 και έξι μήνες στα χέρια του δικαστή η δικογραφία, δεν έχουμε ακόμα πάρει αντίγραφο της δικογραφίας», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος με αφορμή το έγγραφο που έστειλε ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ι.Μωραϊτάκης στον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 .

«Δώσαμε να καταλάβουν στοιχειωδώς ότι αυτή η υπόθεση δεν πάει καλά, ότι χωλαίνει. Είναι φως φανάρι ότι όσο περνάει ο καιρός θέλουν να την κουκουλώσουν. Η υπόθεση αυτή δεν είναι κανονική ως προς τη σημαντικότητά της να τύχει τέτοιας μεταχείρισης. Δεν δικαιολογείται να υπάρχει αυτή η κωλυσιεργία, η αδιαφορία και η απραγμοσύνη διότι δεν δικαιολογείται νομικά και ηθικά. Ακόμα και οι κατηγορούμενοι όταν κληθούν από τον κύριο ανακριτή, θα ζητήσουν να πάρουν το δικό μας υλικό και επ’ αυτού να εκφέρουν άποψη και να απολογηθούν», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Καπερνάρος επισήμανε πως «θα καταθέσουμε μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που θα αποκαλυφθεί ο λόγος για τον οποίο τρέμουν να πάρουμε αντίγραφα και να εισφέρουμε ποινικό αποδεικτικό υλικό. Η υπόθεση αυτή δεν πρόκειται να κουκουλωθεί. Να χτυπιούνται κάτω, δεν θα κουκουλωθεί. Έχω εξασφαλίσει τα στοιχεία και δεν πρόκειται να μείνουν στις σκιές και το σκοτάδι».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ