Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος: Λείπουν 4.031 εκπαιδευτικοί από τα σχολεία

Την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών δασκάλων, τα τρέχοντα κενά είναι 4.031, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 6.000. Από τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως σημείωσε ο ίδιος, τα 1.339 είναι στην παράλληλη στήριξη, τα 385 στην Ειδική Αγωγή, τα 745 σε δάσκαλους και 424 σε νηπιαγωγούς.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής,«Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη για μόνιμους διορισμούς», σχολίασε ο κ. Κικινής.

Σημειώνεται, ότι η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών φέτος αφορούσε 16.191 εκπαιδευτικούς, ενώ πέρυσι 12.392, αριθμός αυξημένος κατά 3.799.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη δευτεροβάθμια, σύμφωνα με πληροφορίες της ΟΛΜΕ, έχει καλυφθεί το 40% των αρχικών κενών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα περισσότερα κενά στα λύκεια αφορούν ειδικότητες σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και βιολόγοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ