Συγκέντρωση και πορεία μνήμης στο Κερατσίνι για τον Παύλο Φύσσα – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία με αφορμή τη συμπλήρωση έξι ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Στην κεφαλή της πορείας, που θα κατευθυνθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, βρίσκεται η οικογένεια, αλλά και οι φίλοι του αντιφασίστα μουσικού, ο οποίος έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Ρουπακιά. Λόγω της κινητοποίησης, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σαλαμίνας και στη λεωφόρο Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση από αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Παρούσα και η Μάγδα Φύσσα, η οποία άφησε λουλούδια στο μνημείο που έχει στηθεί στη μνήμη του γιου της, Παύλου.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε: «Μπορεί να έχουμε κομματικό πανό, αλλά είμαστε εδώ ως άτομα, ως κομμάτι του κινήματος που τιμά τον Παύλο Φύσσα, τιμά όλα τα θύματα του φασισμού, τόσο τα πρόσφατα όσο και τα προηγούμενα. Ο ναζισμός δεν προέκυψε λόγω της κακής ψυχής κάποιων ανθρώπων: είναι καθαρή απόρροια, όπως και τη δεκαετία του ’20, από μία τεράστια οικονομική κρίση η οποία ταπείνωσε έναν λαό. Αν συνδυάσεις μία μόνιμη χρεοδουλοπαροικία όπως στην Ελλάδα, τον εξευτελισμό ενός λαού και την έλλειψη ελπίδας, είναι πολύ εύκολο μέσα σε αυτή τη δυσαρέσκεια, να φυτρώσει ο σπόρος του κακού, να εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού». Παράλληλα υποστήριξε ότι «είμαστε ευτυχισμένοι που η κοινοβουλευτική έκφραση αυτού του φιδιού δεν είναι πλέον στη Βουλή, αλλά δεν έχουμε ακόμα σταματήσει να φοβόμαστε, δεδομένου ότι οι πολιτικές της Χρυσής Αυγής και οι νοοτροπίες της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκφραζόμενες στην κυβερνητική παράταξη».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Το μήνυμα της οικογένειας, που διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων, είναι «δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί». «Όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη», αναφέρει η οικογένεια του Παύλου σε ανακοίνωσή της.

Χθες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας μία συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο Φύσσα, με κεντρικό σύνθημα “Σιγά μην φοβηθώ” για την επέτειο της δολοφονίας του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ