Κλειστό κύκλωμα για τα έκτροπα τουριστών τοποθετείται στην Αγία Νάπα

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην Κύπρο προχώρησε στην έγκριση εγκατάστασης κλειστού κυκλώματος βίντεο παρακολούθησης στους δημόσιους χώρους του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sigmalive.com, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι μετά από σχετική μελέτη της Αστυνομίας αποτάθηκε στην Επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων για να λάβει έγκριση για την τοποθέτηση του κλειστού κυκλώματος και μετά την έγκρισή της ζητήθηκε και η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, όπως και έγινε.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο Δήμος Αγίας Νάπας θα ενεργεί ως ο υπεύθυνος επεξεργασίας του ΚΚΒΠ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων καταγράφονται, για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών και των τουριστών του Δήμου Αγίας Νάπας και η πάταξη οχληριών, με βάση τον περί Δήμων Νόμο.

Ο κ. Καρούσος τόνισε ότι δόθηκε και συνεισφορά 30,000 ευρώ από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Παράλληλα, ανέφερε, ζητήθηκε και από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συνεισφέρει για την εγκατάσταση του κλειστού κυκλώματος.

Όπως είπε, πρόκειται για πολύ σημαντικό μέτρο, το οποίο θα βελτιώσει σημαντικά την ασφάλεια και θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στον Δήμο, καθώς θα λειτουργήσει προληπτικά για την μείωση της εγκληματικότητας και θα βοηθήσει στην διερεύνηση διάφορων ενεργειών κατά της δημόσιας περιουσίας.

Το κλειστό κύκλωμα αναμένεται να τοποθετηθεί στο κέντρο της Αγίας Νάπας, ενώ υπολογίζεται ότι το κόστος θα αγγίξει τις 150.000 ευρώ.

Ο Δήμος προετοιμάζει τους όρους για προκήρυξη προσφορών, σύμφωνα με τις μελέτες και τις εγκρίσεις που έχουν εξασφαλιστεί, με στόχο να λειτουργήσει το σύστημα ΚΚΒΠ το καλοκαίρι του 2020.

Πηγή: thesstoday.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ