Ο Σαββόπουλος για την απώλεια Μαχαιρίτσα: Δεν το χωράει το μυαλό μου

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο Διονύσης Σαββόπουλος τον αδόκητο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σκιαγραφώντας με το δικό του γλαφυρό τρόπο την προσωπικότητα, αλλά και τη μοναδικότητα, του συναδέλφου και φίλου του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου… Ο Λαυρέντης ήταν συνθέτης πολύ μεγάλων επιτυχιών, και τραγουδιστής, με φωνή όχι ωραία, αλλά γοητευτικά υπέροχη, ισχυρή και εντελώς δική του. Είχε προσωπικότητα ο Λαυρέντης… Έχουμε παίξει μαζί πάρα πολλές νύχτες. Πολλές φόρες ήταν λίγο σαν μουτρωμένο παΐδι, κι άλλες φόρες ήταν καλόκαρδος καπετάνιος με πλούσιο γέλιο» σχολίασε ο κ. Σαββόπουλος.

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι, και οι ταλαντούχοι άνθρωποι σαν τον Λαυρέντη, συνέχισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, κατά βάθος είναι ντροπαλοί κι όταν έρθει η ώρα και τολμήσουν να βγουν έξω και να πουν αυτά που αισθάνονται είναι σα να τους φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια, όποτε ακουμπάνε είτε σε κάτι που μοιάζει σε θύμο, είτε σε κάτι που μοιάζει με σορολόπ, κατά βάθος όμως είναι ένα μυστήριο της έσω πραγματικότητας.

«Υπάρχει ένα τραγούδι που μου αρέσει πολύ, ο “Μικρός Τιτανικός” σε στίχους του Γκανά. Όταν το είπαμε μαζί ήταν πραγματικά πολύ δυνατό, δεν ήταν σα να μιλούσε για το ζευγάρι άνδρας – γυναίκα, άλλα σα να μιλούσε για τον πλησίον, για τη δυσκολία, την επιτυχία ή την αποτυχία, που έχει η σχέση μας γενικά με τον άλλο άνθρωπο».

Όπως επισήμανε ο τραγουδοποιός στον ΣΚΑΪ, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας «είχε μοναδικότητα και σα συνθέτης και σαν τραγουδιστής. «Τη φωνή του θα την ακούμε πάντα, και εμείς που συμπορευτήκαμε, και οι νεότεροι που θα ακολουθήσουν. Eίναι φωνή αληθινή, υπερήφανη και ελεύθερη. Χάσαμε διακεκριμένο συνάδελφο με όλη τη σημασία της λέξεως» κατέληξε ο κ. Σαββόπουλος, συλλυπούμενος τους οικείους του εκλιπόντος. Πηγή: SKAI

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ