Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου

της Άννας Κανδύλη

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της πρώην προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου και των τριών άλλων στελεχών της Επιτροπής με την οποία στρέφονταν κατά της απόφασης που τους κήρυξε έκπτωτους από τις θέσεις τους.

Η αίτηση απορρίφθηκε από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ που συνεδρίασε σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δημήτριο Εμμανουηλίδη.

Στα υπομνήματα που υπέβαλαν χθες οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η έκπτωσή τους υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και ελληνικής νομοθεσίας, κάνοντας λόγο για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους.

Τα υπομνήματα κατέθεσαν οι δικηγόροι τους με επικεφαλής τον καθηγητή του Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνο Λαζαράτο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου 2019, έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κυρίων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ