Η Λέσβος τίμησε τον «ήρωα του Αιγαίου» Κυριάκο Παπαδόπουλο

Θέση στην αιωνιότητα πήρε από σήμερα «ο ήρωας του Αιγαίου» Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος που στη διάρκεια της προσφυγικής ανθρωπιστικής κρίσης την περίοδο 2015-2016 έσωσε χιλιάδες πρόσφυγες που κινδύνευαν στη θάλασσα. Για να χάσει τελικά ο ίδιος τη δική του ζωή, πριν από περίπου 11 μήνες, αφού η καρδιά του δεν άντεξε το φόρτο της δουλειάς και των συναισθημάτων που αυτή προκαλούσε.

Σήμερα το πρωί σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και το κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης έγινε ονοματοθεσία μέρους του προβλήτα Λιμένα Μυτιλήνης όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, σε «Προβλήτα Υποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου».

Παρών στην εκδήλωση ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης ο οποίος και στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον Κυριάκο Παπαδόπουλο «ως εμβληματικό πρόσωπο ενός λαού αλλά και του Λιμενικού Σώματος». Ενώ υπενθύμισε την κοινή ομόφωνη απόφαση των βουλευτών του δημοκρατικού τόξου της Βουλής των Ελλήνων να «υιοθετήσουν» τα παιδιά του εκλιπόντος.

Ανάλογος και ο χαιρετισμός της Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου που αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ήθος -που με τη συνολική στάση του και την αυτοθυσία του παραμένει για όλους ένα υπόδειγμα προσφοράς στους ανθρώπους. «Οφείλουμε όλοι πάντα να μην ξεχνάμε ποτέ ανθρώπους όπως ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Το εμβληματικό του πρόσωπο, αποτελεί οδηγό και σύμβολο ηρωισμού και αλληλεγγύης» είπε η κ. Καλογήρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο αρχιπλοίαρχος Γιώργος Σκανδάλης, διοικητής της 9ης περιφερειακής διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, που αναφέρθηκε στον απλό καθημερινό άνθρωπο που γνώρισαν οι συνάδελφοι του «ταγμένο σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα χωρίς ωράριο, με ηθικές αξίες και υψηλό αίσθημα καθήκοντος. Έναν Έλληνα ναυτικό, έναν Έλληνα Λιμενικό».

Παρόντες ακόμα στην τελετή ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο νέος δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο απερχόμενος δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός και εκπρόσωποι στρατιωτικών και άλλων αρχών.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η σύζυγος, ο πατέρας και τα παιδιά του Κυριάκου Παπαδόπουλου καθώς και άλλοι συγγενείς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ