Η συνδρομή του Στρατού Ξηράς στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια – ΦΩΤΟ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τη συνδρομή του Στρατού Ξηράς στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Μακρυμάλλη Εύβοιας.

Όπως έγινε γνωστό διατέθηκαν δύο ελικόπτερα CH-47 CHINOOK τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις χθες και σήμερα, τέσσερις ομάδες του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» (40 άτομα ειδικά εκπαιδευμένα) και τέσσερις προωθητές γαιών μαζί με τα ρυμουλκά τους και το αντίστοιχο προσωπικό.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, μετέβη εκτάκτως στην έδρα του 2ου Συγκροτήματος Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ) και συγκεκριμένα το 4ο Τάγμα Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού Υποστράτηγο Χρήστο Ηλιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχηγός του ΓΕΣ μίλησε στα πληρώματα των ελικοπτέρων CH-47 Chinook που συμμετέχουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελούν, στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς, εξήρε την προσπάθεια και την αυτοθυσία τους.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ