Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Σήμερα απολογείται ο χειριστής του ταχύπλοου

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 44χρονος χειριστής του σκάφους, που έκοψε στη μέση το καΐκι στο οποίο επέβαιναν τρία αδέλφια, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά η 60χρονη.

Χθες, ο 44χρονος ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Ο Γάλλος κτηματομεσίτης κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, η τελευταία κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των πραγματογνωμόνων που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, ο χειριστής του ταχύπλοου φέρεται να επιτάχυνε ελαφρώς λίγη ώρα πριν τη σύγκρουση. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σύμφωνα με την έρευνα, το μικρό αλιευτικό είχε ενεργοποιημένο φωτισμό, που ήταν επαρκής ώστε να φαίνεται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο χειριστής υπέπεσε σε αντιφάσεις κατά την κατάθεσή του.

Ο ίδιος ο 44χρονος, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν είδε το μικρό σκάφος στο οποίο επέβαιναν τα τρία αδέρφια. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Νίκος Εμμανουηλίδης, ο χειριστής του ταχύπλοου δεν προσπάθησε να διαφύγει σε καμία στιγμή. “Έβγαλε ανθρώπους έξω, στη συνέχεια τραυματίστηκε στα βράχια, έχασε τις αισθήσεις του, ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα και στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μου” υποστήριξε ο κ. Εμμανουηλίδης.

Οι αρχές αναμένουν πλέον την ανάλυση του ηλεκτρονικού καταγραφέα του φουσκωτού και τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους από την κατασκευάστρια εταιρεία. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της αιματοληψίας στην οποία υποβλήθηκε ο χειριστής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε καταναλώσει αλκοόλ. Υπενθυμίζεται πως σε αλκομέτρηση υποβλήθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες του ταχύπλοου με αρνητικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στην 60χρονη γυναίκα, συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας». Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ