Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ελαφόνησο – Αποχωρούν οι επισκέπτες – Τι λέει η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

Μαίνεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στην Ελαφόνησο με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη, δύο Πετζετέλ, πέντε ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για συντονισμό από αέρος, δύο μηχανήματα έργου, τέσσερα οχήματα ΟΤΑ και μία υδροφόρα.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ δήλωσε ότι ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά και πως δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός.

Η κ. Τζανετέα πρόσθεσε ότι αρκετοί επισκέπτες βρίσκονται στο λιμάνι προκειμένου να αποχωρήσουν καθώς και την εκτίμηση της ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Από νωρίς σήμερα βρίσκεται στο νησί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, που μαζί με τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει το έργο της κατάσβεσης.

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που περιστασιακά φτάνουν και τα 9 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο κυρίως των εναέριων μέσων. Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν κινδυνεύουν άνθρωποι ή σπίτια και αν βοηθήσει ο καιρός εκφράζεται αισιοδοξία από τους αρμόδιους ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ