112: Μήνυμα κινδύνου έλαβαν οι πολίτες στο κινητό τους – ΦΩΤΟ

Για πρώτη φορά χιλιάδες πολίτες έλαβαν στο κινητό τους μήνυμα από τον αριθμό άμεσης ανάγκης 112 που σήμερα έκανε “πρεμιέρα”. Η αποστολή SMS για την προειδοποίηση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς έγινε για πρώτη φορά και η Γενική Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά στην ύπαιθρο.

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ζωή και η περιουσία των πολιτών» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή την επίσημη έναρξη της ενδιάμεσης λύσης του 112 και τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων SMS και CB (Cell Broadcast), έναν μήνα μετά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, «η προσπάθεια αυτή είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ) και όλων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας με την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του Ειδικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γεώργιου Μάριου Καραγιάννη».

Και συμπλήρωσε: «Ξεκινώντας σήμερα τη λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης, αποδεικνύουμε και έμπρακτα ότι δεν στεκόμαστε μόνο στα λόγια, αλλά προχωράμε σε έργα προς όφελος της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, που είναι το πρωταρχικό μας μέλημα».

Υπενθυμίζεται ότι η «ενδιάμεση λύση», η οποία τίθεται σε εφαρμογή έως το τέλος του έτους οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το έργο, λειτουργεί από σήμερα σε 24ωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα, και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αποστέλλει μηνύματα σε όσα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται εντός των περιοχών ενδιαφέροντος, προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από μία φυσική καταστροφή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ