Μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα του Δομοκού- ΦΩΤΟ

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν σε Βούζι και Βαρδαλή Δομοκού.

Η έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής πρόλαβε τη μεγάλη καταστροφή, εξακολουθούν όμως να καίγονται δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση.

Η πυρκαγιά στο Βούζι τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών.

Με μικρή διαφορά νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Βαρδαλή σε δύο μέτωπα, με το ένα κοντά στο χωριό Πετρωτό.

Σε πρώτη φάση κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, τα 2 PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας αλλά και δύο Canadair.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα είχαμε την εκδήλωση μίας ακόμη πυρκαγιάς στην περιοχή και συγκεκριμένα στο χωριό Κιτίκι Φαρσάλων στο Ναρθακιώτικο όρος.

Στο σημείο επιχείρησαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 25 πυροσβέστες και 4 αεροσκάφη.

Δείτε στο χάρτη που εκδηλώθηκαν οι τελευταίες πυρκαγιές:

Δυστυχώς τόσο ο χρόνος εκδήλωσης όσο και τα μέτωπα, δείχνουν να έχουν σχέση μεταξύ τους, στοιχείο που θα πρέπει να ερευνήσει η ειδική ομάδα Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός, ενώ από την πρώτη στιγμή έφτασε στην περιοχή και ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος. Υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου έχουν τεθεί στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων, όμως η πυρκαγιά είναι σε δύσβατο μέρος και το σημαντικότερο ρόλο αυτή τη στιγμή παίζουν οι εναέριες δυνάμεις.

Πρώτος στόχος βέβαια των Πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να μην επιτρέψουν στις φλόγες να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: lamiareport.gr/ i-farsala.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ